Nalazite se
  • Non Tech
  • Hrvatska
  • Obrana Sanadera želi saslušanje Bebića, Pankretića i Friščića, ali ne i Kosor.
Članak
Objavljeno: 17.11.2011. 10:40

Nastavak suđenja 

Obrana Sanadera želi saslušanje Bebića, Pankretića i Friščića, ali ne i Kosor.

Jutrošnji popis svjedoka koje želi ispitati Sanaderova obrana, obuhvatio je predsjednika Sabora, kao i predsjednika HSS-a.

Obrana Sanadera želi saslušanje Bebića, Pankretića i Friščića, ali ne i Kosor.

Danas je nastavljeno suđenje bivšem premijeru RH Ivi sanaderu u predmetu u kojem ga tužiteljstvo tereti za uzimanje provizije od Hypo banke i 10 milijuna eura mita od mađarskog MOL-a.

Sanaderova je obrana za svjedoke predložila Luku Bebića, Marinu Matulović Dropulić, Ratka Mačeka, Flavia Sanadera, a potom i Slobodana Uzelca i Božidara Pankretića koji bi trebali govoriti o privatizaciji INA-e i sjednicama vlade na kojima se o tome odlučivalo.

Na popisu svjedoka se našao i predsjednik HSS-a Josip Friščić kojeg bi obrana željela ispitati o tome kako je kao koalicijski partner njegova stranka dala suglasnost za privatizaciju INA-e.

Što se tiče „barba Luke“, koji je nedavno iskazao spremnost plaćanja jamčevine svojem prijatelju Sanaderu, on bi trebao odgovarati na pitanja o političkim odlukama HDZ-a vezanim za ovaj slučaj. Obzirom da odlazi u mirovinu, procjenjuje se kako bi njegovo suđenje moglo izazvati potres u redovima vladajuće stranke.

Naravno, među svjedocima koje želi ispitati obrana našli su se i USKOK-ovi svjedoci Damir Polančec, Robert Ježić i Marijo Čerhak, vlasnik restorana Marcellino.

Očekuje se očitovanje tužiteljice Tamare Laptoš o prijedlogu obrane, a mi se pomalo čudimo što za svjedoka nije pozvana predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->