Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.12.2019. 17:13

e-learning 

Kreće prva hrvatska online škola glazbe

Škola će vam omogućiti da naučite pjevati, svirati gitaru, bas, bubnjeve i klavijature.

Kreće prva hrvatska online škola glazbe

U Zagrebu je predstavljen prvi hrvatski i regionani e-learning sustav učenja glazbe, koji će vam omogućiti da iz udobnosti svojeg doma učite pjevati ili svirati neki instrument kao da pohađate glazbenu školu u učionici.

U sustavu je već pet online tečajeva s po 30 nastavnih jedinica (modula) za prvu godinu učenja pjevanja, gitare, bubnjeva, bas gitare i glasovira, a rad polaznika online tečajeva prati kvalificirani i iskusan mentor.

Ishodi učenja nakon 15 modula odgovaraju pohađanju nastave u učionici u trajanju pola školske godine prema programu 1. razreda osnovne škole za popularnu i jazz glazbu.

c173b9a5-bf41-4e00-a0ca-ed61d64a6619

E-learning Rock akademije izrađen je u sklopu projekta „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“, financiranom iz Europskog socijalnog fonda. Potpuno je izrađen u Hrvatskoj. Partneri na EU projektu bili su jedina osnovna i srednja škola za popularnu i jazz glazbu u Hrvatskoj Glazbena škola Ladislav Račić (Rock akademija), srednja škola Marka Marulića iz Slatine, Otvorena medijska grupacija iz Zagreba, a suradnici poduzeća Cognita i Voxel iz Zagreba.

"Online glazbena škola prva je takve vrste na ovim prostorima. Lekcije su izvedena na razini svjetskih standarda poput Berklee i Coursera koje sam pohađao i diplomirao, a sadržaj je prilagođen domaćim polaznicima. Nastava se prati s lakoćom uz nadzor profesora i dostupna je svakoj dobi polaznika", izjavio je autor i mentor tečaja gitara Alan Dović.

7ef02d0c-e4b3-4c2e-a36b-b8f54a75aba7

Saša Dumić, koji je bio zadužen za informatički aspekt projekta, istaknuo je: „Izrada sadržaja za e-učenje za Rock akademiju je jedan od najzahtjevnijih i najzanimljivijih projekata koje je Cognita radila tijekom petnaestak godina postojanja. Rezultati su odlični - razvijena je velika količina sadržaja za e-učenje: 8100 stranica sa sadržajem, 1700 video zapisa od kojih je više od pola dodatno animirano, 1000 aktivnosti, te 600 interaktivnih multimedijalnih lekcija. U njima se između ostaloga nalaze simulacije pojedinih instrumenata - gitare, bas-gitare, klavira i bubnjeva. Tako polaznik može na virtualnom instrumentu vidjeti kako se svira neka kompozicija, a nakon toga i sam pokušati ponoviti melodiju korištenjem miša, prije nego što uzme pravi instrument u ruke. Animirano je gotovo tisuću video snimki da bi polaznici mogli povezati melodiju koju čuju s notama“

f50822b1-1889-41ca-8e99-d23f83967a7f

Sustav će u upotrebu krenuti u siječnju 2020. Bit će svima dostupne demo inačice online tečajeva pjevanja, gitare, bas gitare, bubnjeva i klavira. Na taj će način svi zainteresirani dobiti uvid u ishode učenja nakon usvajanja sadržaja svih 15 modula, na koji su način predstavljeni nastavni sadržaji i kako će izgledati njihovo eventualno pohađanje online nastave. Neke će značajke poput obavijesti, diskusijskih grupa, predaje zadaće, komunikacije s mentorom biti omogućene upisom u tečaj. Točni datumi i uvjeti za upis bit će objavljeni sredinom siječnja.

Ako ste zainteresirani i zanima vas kako izgleda online glazbena škola, posjetite ovu poveznicu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->