Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.12.2019. 14:03

Gideon Brothers 

Hrvatski roboti u Hrvatskoj pošti

Autonomni roboti Gideon Brothersa prevoziti će palete u novom sortirnom centru.

Hrvatski roboti u Hrvatskoj pošti

Transportni roboti hrvatske tvrtke Gideon Brothers, nakon lansiranja u prosincu 2018. godine do danas su se našli u pogonima i skladištima mnogih velikih tvrtki poput Orbica, Tokića i Atlantic Grupe, a sada stižu i u novi sortirni centar Hrvatske pošte koja će pomoću njih uskočiti u vlak nove industrijske revolucije (industrije 4.0), povezujući sustave bazirane na internetskoj tehnologiji radi uspostave komunikacije između strojeva, ljudi, proizvoda i poslovnih sustava.

Hrvatska pošta navodi kako se primjenom robotskih sustava smanjuju troškovi pružanja usluga, skraćuje vrijeme trajanja uslužnog ciklusa te povećava učinkovitost energetskih sustava. Posebno ističu da roboti ne zamjenjuju ljude, već predstavljaju njihovo oruđe i pomažu im u postizanju ciljeva koje do njihove pojave nisu ni zamišljali.

Gideon-Brothers-u-HP

Drugim riječima roboti ne bi trebali dovesti do otpuštanja radnika u Hrvatskoj pošti, jer će ih oni sami koristiti tijekom provođenja pilot-projekta iduća četiri mjeseca u visokoregalnom skladištu i sortirnici te će se tijekom tog perioda obučavati za uporabu robota. Roboti u skladištu Hrvatske pošte će pružati pomoć prilikom komisioniranja i prijevoza robe, dok će u sortirnici služiti za prijevoz pošiljaka iz vozila do mjesta za razradu i pripremu za dostavu.

Samovozni logistički robot može prenositi 800 kilograma tereta i sigurno manevrirati oko ljudi, opreme i drugih pokretnih strojeva. Opremljen je tehnologijom autonomije koja se temelji na vizualnoj percepciji, a kombinira dubinsko učenje sa stereoskopskim kamerama čime nastaje nova generacija robotskog vida.

Obzirom da Hrvatska pošta navodi da primjena robotskih sustava dovodi do smanjenja troškova, jako nas zanima hoće li to u konačnici dovesti i do  smanjenja cijena poštanskih usluga za građane.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->