Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.12.2019. 13:44

Google Trends 

VIDEO: Što je ove godine guglala Hrvatska

Hrvate su 2019. godine najviše zanimali EU izbori, Ljubav je na selu, Avengers: Endgame...

VIDEO: Što je ove godine guglala Hrvatska

Google Trends je krajem ove godine tradicionalno objavio izvještaj "2019. godina u pretraživanju" sa statistikama najpretraživanijih pojmova, upita i fraza u svijetu i u pojedinačnim državama na Googleu.

Na top listi pretraga u svijetu nalaze se India vs South Africa (utakmica kriketa), preminuli glumac Cameron Boyce, prvenstvo Južne Amerika u nogometu (Copa America), još jedna utakmica kriketa Bangladesh vs India i iPhone 11. Najpretraživanija osoba je jedan od najboljih igrača američkog nogometa Antonio Brown oko kojeg je prošle godine nastala velika sapunica u vezi prelaska iz Oakland Raidersa u New England Patriotse, a najpretraživaniji glumac Jussie Smollet koji je početkom godine iscenirao lažni rasistički napad. Što se filmova tiče, svijet je najviše pretraživao Avengers: Endgame, a od TV serija na prvom mjestu je prema očekivanjima Game of Thrones ispred Stranger Things i Chernobyl.

Što se Hrvatske tiče, jedini zajednički "top search" sa svijetom nam je Avengers: Endgame u domeni filma, dok su najpretraživaniji pojmovi bili rezultati EU izbora, štrajk, Dinamo-Benfica, Rukometno prvenstvo 2019. i Hrvatska - Slovačka. Od TV serija Hrvati su najviše pretraživali Na granici, od reality serijala Ljubav je na selu, dok je najtraženija osoba bila glumica Tara Thaller koja je prešišala Stipu Miočića, Kristinu Mandarinu, Lady Gagu i Gretu Thurnberg

Povodom godišnjeg izvještaja Google je lansirao i prigodni video vezan uz pretrage "heroja", koji možete pogledati ovdje.

 Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->