Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.02.2018. 10:20

Prijavi lokaciju 

Aplikacija za pronalaženje osoba nestalih u ratu

Aplikacija bi trebala pomoći u pronalaženju 1945 osoba nestalih od 1991. do 1995. godine.

Aplikacija za pronalaženje osoba nestalih u ratu

Stjepan Sučić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, tijekom posjete sjedištu Međunarodne komisije za nestale osobe ICMP u Haagu, skupa s Višnjom Bilić, načelnicom Sektora za traženje osoba zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu Ministarstva hrvatskih branitelja, Milovanom Kubatom, predstojnikom Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Sveučilišta u Zagrebu i Monikom Karija-Vlahović, DNK analitičarkom u Zavodu, razgovarao je o mogućoj uporabi ICMP-ove aplikacije „Prijavi lokaciju“ od strane Republike Hrvatske.

ICMP 1

Aplikacija „Prijavi lokaciju“, kojoj se može pristupiti putem ICMP-ovog Online centra za upite, omogućuje dostavljanje informacija o mogućim lokacijama grobnica, bilo anonimno ili s podacima za kontakt.

Baza podataka uključuje sljedeće podatke o nestaloj osobi: ime, ime oca, prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, datum nestanka, mjesto nestanka, općina nestanka, identifikacija (ukoliko je bilo) te naziv nadležnoga tijela kod kojeg je nestanak prijavljen. Dostupna je kao online aplikacija s hostingom na ICMP-ovom serveru uz najrigoroznije sigurnosne standarde.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam