Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.12.2017. 10:39

H520 

Donirani dronovi za pet vatrogasnih društava

Pet hrvatskih vatrogasnih društava iz Dalmacije i Rijeke dobiva H520 heksakoptere.

Donirani dronovi za pet vatrogasnih društava

Tijekom ove godine, samo u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza, u hrvatskom priobalju je buknulo preko 1.300 požara koji su zahvatili površinu od gotovo 60.000 hektara, a na njihovom gašenju bilo je angažirano više od 18.000 vatrogasaca.

Hrvatski teleoperater Tele2 odlučio je ove godine umjesto kupnje božićnih poklona partnerima, novac usmjeriti vatrogasnim društvima, odnosno donirati im prijeko potrebne bespilotne letjelice, dronove H520, s ciljem prevencije požara i povećanja sigurnosti. Svim društvima koja dobivaju ovu vrijednu donaciju bit će osigurana i stručna edukacija o upravljanju uređajima. Dron H520 je heksakopter razvijen prvenstveno za komercijalnu uporabu i koristiti će se za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije te koristi Wi-Fi komunikaciju za prijenos slike. Izrađen je za nadzor i provođenje zakona, a našim će vatrogascima pružiti sigurnost i olakšati posao. Čak i uvjetima jakog vjetra, uspijeva držati poziciju te može letjeti čak i kada se smatra nesigurnim da ekipe na terenu fizički odlaze u inspekciju područja. Ekskluzivna kontrola brzine leta nudi najsporiju brzinu leta iznad požarišta, ali nudi maksimalnu preciznost u izazovnim okruženjima. U sebi ima toplinski pregled koji brzo i lako otkriva odakle dolazi izvor topline.

Kamera koja dolazi uz dron, inovativna je kombinacija toplinskog snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja, te nudi opciju kontinuirane rotacije od 360°. Pomoću toplinske slike, temperatura u slici se selektivno mjeri te pokazuje relativne razlike u temperaturi. Objektiv za zaostalu svjetlost ima 20x veću osjetljivost od ljudskog oka i snima izvrsne slike, posebice u uvjetima slabog osvjetljenja.

Dronove će dobiti sljedeća vatrogasna društva: Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Grad Faros Hvar, Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, Vatrogasna zajednica Grada Omiša, Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra i Dobrovoljno vatrogasno društvo Selca na Braču.

Vezani sadržaji
Ključne riječi vatrogasci Tele2 dron donacija H520
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->