Nalazite se
  • Lifestyle
  • Umjetnica zarađuje na oslikavanju Pokemon karata
Članak
Objavljeno: 08.04.2019. 13:34

Pokemon 

Umjetnica zarađuje na oslikavanju Pokemon karata

Neke od njezinih slika Pokemnona prodaju se za više od 300 dolara.

Umjetnica zarađuje na oslikavanju Pokemon karata

Mlada američka slikarica Micah Yates (25) iz Kentuckya svoja umjetnička djela objavljuje u online galeriji na Instagramu pod imenom Lunumbra. Ono po čemu je njezina umjetnost posebna je u tome što su sve slike zapravo oslikane Pokemon karte. To znači da Micah slika preko originalnih karata, uglavnom iste motive koji su na kartama, samo što im daje svoj umjetnički izričaj. Karte se potom mogu kupiti na aukciji, a neke među njima postižu cijene iznad 300 dolara (1982 kn).

Slikarica kaže da je prije par godina iz dosade oslikala 10 karata i objavila ih na Redditu, a njezina djela su gotovo preko noći postala viralna i svi fanovi simpatičnih čudovišta su poludjeli za njima. "Ljudi su me tražili da im oslikam karte i rekli da će mi platiti i to nije prestalo", kaže Micah.

Oslikane karte u prosjeku prodaje po cijenama između 70 i 90 dolara, no kaže da je Snorlax karta na aukciji prodana za 300 dolara

Umjetnica kaže kako je krenula u umjetničku školu s idejom da postane ilustrator i animator, no kada je započela pomama za njezinim Pokemon kartama, više ništa drugo ne radi u životu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->