Nalazite se
  • Lifestyle
  • Servis za upoznavanje izbacio 30.000 korisnika jer su ružni
Članak
Objavljeno: 21.06.2011. 11:24

Dating 

Servis za upoznavanje izbacio 30.000 korisnika jer su ružni

Jedan od najpoznatijih internet servisa za upoznavanje isključio je 30.000 korisnika jer nisu bili "dovoljno lijepi".

Servis za upoznavanje izbacio 30.000 korisnika jer su ružni

Internet stranica BautifulPeople.com zamišljena je kao mjesto za upoznavanje lijepih žena i muškaraca, odnosno svojevrsni dating servis. Posebnost ove stranice je u tome što registrirani članovi ocjenjuju profile, odnosno slike korisnika, pa stoga morate skupiti određeni broj bodova kako biste mogli ući u taj ekskluzivni klub lijepih.

Problem je nastao kada je nepoznati haker zarazio ovaj site virusom pod nazivom Shrek, omogućivši prijem u elitno društvo svakome tko se prijavio, simulirajući svima prolazne ocjene koje inače dodjeljuju članovi.

 stranicu često nazivaju leglom egocentrika i narcisoida 

Na taj način među "lijepe ljude" je upalo 30.000 žena i muškaraca koji su svoje članstvo zaslužili virusom a ne prolaskom kroz proceduru glasanja o estetskim standardima. Kada je problem otkriven, vlasnici stranice su sve novo pridošle jednostavno isključili, što je izazvalo veliki bijes tih korisnika.

"Moramo se držati naših osnovnih načela da prihvaćamo samo lijepe ljude, jer je to ono što naši korisnici plaćaju", govore iz BeautifulPeople.com. "Ne možemo sakriti 30.000 ružnih ljudi pod tepih, no iskreno nam je žao svih onih koji su na kratko povjerovali da su lijepi", dodaju.

Odluka o izbacivanju 30.000 korisnika kompaniju će koštati oko 100.000 dolara, jer su im već pokupili članarine koje iznose 25% $ mjesečno.

Internetom su počele kružiti glasine kako je kompanija lažirala hakerski napad, jer je željela pokazati kako doista poštuje kriterije ljepote, te u članstvo ne prihvaća ljude koji su ružni. Ovu stranicu još nazivaju leglom egocentrika i narcisoida. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->