Nalazite se
  • Lifestyle
  • Ericsson radi na suzbijanju krađa pametnih telefona
Članak
Objavljeno: 18.06.2019. 15:12

Ericsson 

Ericsson radi na suzbijanju krađa pametnih telefona

Patent je zamišljen kao taktilno iznenađenje kradljivcu uz pomoć vibracija niskog trenja

Ericsson radi na suzbijanju krađa pametnih telefona

Festivali, koncerti, javni prijevoz ili najdraži kafić – svi znamo barem jednu osobu kojoj je na sličnim ljudima prepunim mjestima naprasno i bez traga nestao mobitel. 

No, sudeći po patentu švedskog proizvođača telekomunikacijske opreme Ericssona tome bi u budućnosti mogao doći kraj – barem u tom kratkom periodu pokušaja izvlačenja uređaja iz džepa ili torbe.

Implementirana tehnologija prepoznavala bi osobu koja drži uređaj po otkucajima srca, a ukoliko prepozna da se radi o nepoznatoj osobi, sustav takozvanog "niskog trenja" ultrazvučnim vibracijama bi učinio telefon "skliskim" (u teoriji), čime bi pokušao onemogućiti i preplašiti kradljivca od daljnjeg izvlačenja telefona iz džepa ili torbe.

12

Dijagram moguće situacije.

Sustav se sastoji od senzornih modula, modula zaduženih za procesuiranje dobivenih informacija, taktilnog modula te komunikacijskog modula koji sve zaokružuje i uz pomoć taktilnog proizvodi vibracije.

13

Teorijski gledano, kao što smo i napisali, ako je kradljivac bio brz ta tehnologija ne bi trebala biti od velikog značaja i vjerojatno je vaš mobitel na "pravom" putu k rastavljanju i daljnjoj preprodaji dijelova.

S druge strane, kako svakodnevno na globalnoj razini koristimo i više od jednog uređaja, svaki pokušaj suzbijanja krađa uređaja dobar je put k poštenijem društvu (ili barem opreznijem). 

Vezani sadržaji
Ključne riječi mobitel patent krađa Ericsson
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->