Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.11.2017. 14:39

Promo članak 

Uskoro počinje međunarodni sajam knjiga Interliber

Interliber ove godine obilježava svoje jubilarno 40. izdanje i predstavlja više od 300 izlagača iz 16 zemalja.

Uskoro počinje međunarodni sajam knjiga Interliber

Jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, održat će se od 07. – 12. 11. 2017. Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja. 

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a na njemu će se predstaviti više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja. 

Posjetitelje očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi, dodjele književnih nagrada. Sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na izložbenim prostorima izlagača i na pozornici u paviljonu 6. 

Na galeriji paviljona 5 svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima. 

Posebno izdvajamo kviz znanja Interlibera – HIGH FIVE za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i Knjigodar, akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara. 

Atraktivnosti Interlibera doprinijet će još veći i još zanimljiviji Znanstveni kvart, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način. 

Jubilarni 40. Interliber obilježit će se kroz poseban slavljenički kulturno-glazbeni program pod nazivom „Interliber 40“ u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma. 

Tijekom šest dana održavat će se na galeriji paviljona 5 premium program eminentnih urednika sastavljen od 3 dijela: dječji program (aktivnosti vezane uz dječju knjigu), strukovni (panel diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva) te promocije knjiga i čitanja. 

Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje očekuje cjelodnevna dobre glazbe i zanimljivih nastupa DJ-a i glazbenih bendova. 

U svim paviljonima posjetitelji će moći kao i do sada ostaviti knjige na posebnom mjestu – Knjižideru, koji će ujedno služiti i kao garderoba, a novost ove godine je i prostor za prematanje beba – baby room uz Knjižider u paviljonu 6. 

Ulaz će, kao i do sada, biti besplatan. I ove godine očekujemo brojne književne i glazbene goste te oko 130.000 posjetitelja. 

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj facebook stranici sajma www.facebook.com/sajaminterliber.zagreb

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam