Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.10.2017. 10:43

INsig2 

Hrvatska digitalna forenzika u Indoneziji

Tvrtka INsig2 koja se bavi digitalnom forenzikom, otvorila je početkom ovog mjeseca ured u Indoneziji.

Hrvatska digitalna forenzika u Indoneziji

Goran Oparnica, direktor tvrtke INsig2

Hrvatska tvrtka INsig2, dio IN2 grupe koja se bavi digitalnom forenzikom otvorila je ured u Indoneziji, što je u skladu sa strategijom IN2 grupe koja proteklih godinu dana postepeno povećava svoju aktivnost na azijskom tržištu. INsig2 je na tom kontinentu do sada bio prisutan kroz projekte i edukacije na Bliskom istoku, a još i prije otvaranja ureda u Indoneziji dogovorio je dugoročnu suradnju s područja forenzičke edukacije s Udruženjem privatnih institucija visokog obrazovanja (APTISI) u toj državi.

"Gotovo četvrtina svjetske populacije živi u jugoistočnoj Aziji, dijelu svijeta koji u posljednje vrijeme bilježi rast cyber kriminala. Svoju priliku u Indoneziji i okolnim državama vidimo u ponudi svih vrsta forenzičkih usluga, s posebnim naglaskom na edukaciji. U ovoj regiji ciljat ćemo na naše uobičajene klijente - tijela za provedbu zakona i obrazovne institucije." - rekao je Goran Oparnica, direktor tvrtke INsig2.

Značajnu pomoć u uspostavljanju prvih kontakata s potencijalnim klijentima tvrtki INsig2 je pružila hrvatska gospodarska diplomacija, odnosno hrvatsko veleposlanstvo u Jakarti na čelu s veleposlanikom Draženom Margetom.

Izvor: IT Biz Crunch

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam