Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.05.2018. 14:12

Dominacija 

Steve Ballmer: Google se oteo kontroli

Bivši šef Microsofta kaže da je Googleova moć u Europi nezauzdana.

Steve Ballmer: Google se oteo kontroli

Steve Ballmer, bivši šef (CEO) Microsofta s kojim smo svojevremeno imali priliku i mi razgovarati u Zagrebu, u razgovoru za Bloomberg govorio je o zaštiti podataka, Facebooku, Microsoftu, a nije se zaboravio dotaknuti ni Googlea.

Ballmer kaže da Europska zajednica mora regulirati Googleovu dominaciju u zemljama EU kako bi omogućila jednaka pravila natjecanja i konkurentnosti.

"Vjerujem da je moć Googlea u Europi van kontrole. To sam mislio dok sam radio u Microsoftu, a isto mislim i danas. Microsoft je od toga odustao zahvaljujući novoj percepciji vodstva, no definitivno postoji problem, a Europljanima nedostaje prikladna forma regulative", navodi Ballmer.

Drugim riječima, bivši Microsoftovac misli da je ekipa iz Redmonda postala premekana prema Googleu i ne trudi se previše ukazivati na njegovu politiku koja mu daje nepravednu prednost na tržištu, no ne spominje da je Microsoft također jedna od najvećih IT kompanija koje mnogi optužuju za slične stvari.

Ballmer je usput "priznao" da je prodao svoje dionice Twittera, dok je dionice Microsofta odlučio zadržati. Prije nekoliko godina kupio je 4% dionica Twittera po cijeni od 25 dolara, a sada ih je prodao za 35 dolara po dionici, pa mu sigurno neće nedostajati love za dovođenje nekog razvikanog pojačanja u košarkaški klub Los Angeles Clippers čiji je vlasnik. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Microsoft Steve Ballmer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->