Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.04.2018. 15:20

Objava 

Vip Smart Home za upravljanje domom

Vipnet predstavlja uslugu koja omogućuje sigurnost, udobnost i uštede u kućanstvu.

Vip Smart Home za upravljanje domom

Vipnet je predstavio uslugu Vip Smart Home koja se sastoji od pametnih uređaja za nadzor, upravljanje i osiguranje doma na daljinu i u potpunosti je kompatibilna s popularnim smart home asortimanima iz Ikee i Phillipsa, ali i s uređajima koji još nisu dostupni u Hrvatskoj poput Amazon Echo i Amazon Dot. 

Vip Smart Home usluga se sastoji od upravljačke jedinice (gateway), pametne utičnice, kamere za unutarnji prostor, višenamjenskog senzora i senzora za vrata ili prozor, a korisnik uređajima upravlja preko mobilne aplikacije.

Centralni dio usluge je upravljačka jedinica  koja je zadužena za svu komunikaciju između pametnog telefona i Smart Home uređaja kako bi izostanak iz kuće ili stana na dulje vrijeme bio sigurniji i ugodniji. Bilo kakve promjene unutar stana ili neovlašteno otvaranje prozora ili vrata automatski će biti dojavljeno korisniku putem mobilne aplikacije.

Senzor za  vrata i prozore omogućava kontrolu pokreta vrata i prozora, dok višenamjenski senzor  služi za  automatsko otkrivanje pokreta te omogućuje mjerenje temperature i intenziteta svjetla.

Unutarnja kamera omogućava snimanje unutarnjeg prostora, a uz HD rezoluciju i  radijus od 115° korisnik može registrirati sve što se događa u njegovom domu.

S pametnom utičnicom moguće je ručno ili automatsko upravljanje električnim aparatima ili rasvjetnim sustavima.

U svojem propćenju Vipnet navodi kako bolja kontrola nad uređajima unutar kuće ili stana, kao i racionalizacija potrošnje električne energije, dovodi do manjih režijskih računa. Također kažu da usluga uklanja i potencijalne sumnje da je određeni kućanski aparat ostao upaljen, poput glačala ili grijalice. Osim što je moguće putem mobilne aplikacije isključiti struju za određene aparate, usluga, na primjer, omogućuje regulaciju grijanja pri povratku kući za optimalnu temperaturu prostorija. Smart Home usluga ujedno je i platforma na koju korisnici, ovisno o potrebama koje imaju, mogu dodavati druge smart home proizvode koje samostalno kupuju  poput  Amazon Echo i Amazon Dot ili Philips Hue žarulje.

Usluga je dostupna svim privatnim Vip korisnicima uz fiksnu, mobilnu i podatkovnu uslugu po cijeni od 9 kn jednokratno uz ostatak na rate, ovisno u odabranoj  tarifi.  Uslugu je trenutno moguće kupiti u Vip web shopu ili u Vip centru u Gajevoj u Zagrebu gdje se usluga može i isprobati u Hub Trend zoni.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Vipnet Smart Home
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam