Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.06.2020. 11:07

Microsoft 

Microsoft grabi prema vrijednosti od 2 bilijuna dolara

Jednoj od najvrjednijih kompanija na svijetu se predviđa da će kroz dvije godine ostvariti novi ogromni skok.

Microsoft grabi prema vrijednosti od 2 bilijuna dolara

Većina ljudi misli da su Windowsi jedina Microsoftova zlatna koka koja je omogućila da mu tržišna vrijednost dionica (market cap) trenutno iznosi 1,39 bilijuna dolara, što ga čini drugom najvrjednijom kompanijom na svijetu iza Applea čija je trenutna vrijednost 1,4 bilijuna

No tvrtki iz Redmonda sve više novca donose i servisi u oblaku na koje se u posljednje vrijeme jako fokusira, što mu se očito sve više isplaćuje.

Sudeći prema izvještaju investitorima od strane analitičara Philipa Winslowa iz tvrtke Wells Fargo Securities, softverski gigant bi u nekom trenutku unutar iduće dvije godine trebao postati prva tvrtka na svijetu čija će vrijednost dostići 2 bilijuna dolara i na tom putu ga neće uspjeti dostići ni Apple, a to će mu upravo omogućiti cloud.

Winslow vjeruje da će Microsoftova dionica doseći vrijednost od 283 dolara, a tvrtka će nastaviti svoj rast u prihodima od 14 posto, a 20 posto rasta će mu omogućiti servisi i usluge u oblaku. 

Kako se čini, izreka "samo nebo (oblačno) mu je granica" bi se mogla u potpunosti odnositi na Microsoft koliko god ga mi voljeli ili ne voljeli.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->