Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2020. 14:31

Promo članak 

Cjelovita zaštita: ICT sigurnosna rješenja 

Velike promjene nastupile su u poslovanju tvrtki uslijed pandemije uzrokovane korona virusom te kao posljedica snažnog potresa koji je pogodio zagrebačko područje.

Cjelovita zaštita: ICT sigurnosna rješenja

Jedan od preduvjeta ICT infrastrukture jest kontinuitet poslovanja, postulat koji je u proteklim tjednima bio na velikom ispitu za sve, pa i za najveće igrače. Velika promjena paradigme poslovanja dogodila se u gotovo svim poslovnim subjektima. Rad od kuće uveden je praktički preko noći. Da bi se na kvalitetan način osiguralo neometano i, prije svega, sigurno poslovanje, potreban je izniman trud IT službi, posebice ako se radi o većim kompanijama.

Kao da sve to nije dosta, u vrijeme pandemije zabilježen je ogroman rast cyber kriminala. Napadači su prepoznali trenutak i na sve načine pokušavaju iskoristiti ranjivosti sustava uslijed njegove brze transformacije. Kompanije su izloženije zbog velikog broja ljudi koji radi od kuće.

Sve kreće od Firewalla

Da bi sustav sigurno funkcionirao, potrebna je sigurnost u kompaniji, ali i svim klijent uređajima. Za izbjegavanje nepotrebnih gubitaka i sprječavanje potencijalnih napada, najbolje se odlučiti za cjelovito sigurnosno rješenje.

Kako bi se lokalna mreža zaštitila na svim nivoima komunikacije računalnih sustava, jedno od cjelovitih rješenja je A1 Firewall as a Service. Vatrozid nove generacije filtrira promet kroz više slojeva čime se znatno umanjuje šteta od Cyber napada. Zaštita se postavlja između korisnikove mreže i izlaza na Internet, a cijeli promet se analizira i filtrira prema postavljenim sigurnosnim pravilima. Na taj način se može izbjeći šteta od malware programa i spriječiti upade u sustav iz vana. FWaaS omogućuje sprječavanje pristupa neželjenim web sadržajima i analizu sigurnosnih certifikata, a moguće je ostvariti i kontrolu aplikacija i datoteka.

Uvijek imajte rezervu

A1 u svojem sigurnosnom paketu ima još jedan kotač bitan za neprekinuto poslovanje kompanije, a to je backup pohrana. A1 Backup as a Service omogućuje udaljenu pohranu svih krucijalnih podataka, čime se smanjuje potreba za lokalnom pohranom. U to je, prema dogovoru, moguće uključiti i datoteke vezane uz Office 365 aplikacije. Usluga se temelji na Veeam softveru za sigurnosnu pohranu podataka. A1 data centri savršeno su sigurno mjesto za backup. Kod standardnog BaaS paketa korisnici sami preuzimaju odgovornost za sigurnosnu pohranu. Managed paket znači da korisnik prepušta stručnjacima iz A1 brigu od podacima, pri čemu nema pristup sigurnosnoj kopiji, niti konzoli i sve je u rukama A1 certificiranog tima. Treća opcija je O365, pohrana sigurnosne kopije mailova i podataka sa Sharepointa i One-Drivea u A1 Oblaku.

Anti-DDoS zaštita

Anti-DDoS zaštita postavlja se između korisnikove mreže i ulaza s Interneta. A1 uz pomoć strojnog učenja i analize prometa omogućuje zaštitu od DDoS napada, detektira ga na vrijeme čime se umanjuje mogućnost financijskih gubitaka. Usluga se sastoji od:

1) Centra za detekciju DDoS napada,
2) Centra za mitigaciju DDoS napada i
3) Centra za nadzor i upravljanje isporučiteljevom mrežom i uslugama.

Napadi se detektiraju pomoću Peak Flow tehnologije, opremom renomiranog svjetskog proizvođača koji koja prikuplja netflow/cflow statistike s border router-a i osigurava detekciju mrežnih prometnih anomalija.

Mitigacija se provodi pomoću sustava za ublažavanje posljedica napada koji sprječava i odbacuje neželjeni i maliciozan promet, a propušta ispravan promet. Centar za nadzor reagira prema potrebi i obavještava korisnike o potencijalnom DDoS napadu te traže njegovu suglasnost za korištenje sustava za mitigaciju. Nakon završetka napada korisnik će dobiti detaljan izvještaj o napadu i svim postupcima.

Kao da briga o sigurnosti nije dovoljna glavobolja, tvrtke su se našle pod stres testom uslijed jakog potresa koji je nedavno pogodio Zagreb. Tvrtke kojima su prostori stradali trebale su hitno rješenje za smještaj svojih servera. Usluga A1 Kolokacije nudi sigurnost smještanjem opreme u moderan, pouzdan i certificiran podatkovni centar.

Siniša Staničić

"Sigurnost A1 infrastrukture koja je na dispoziciji našim korisnicima je apsolutno na prvom mjestu.  Odabir state of the art IT tehnologija koje nudimo po modelu as a Service omogućuju poslovnim korisnicima fokus na svoj core business dok mi brinemo o sigurnosti infrastrukture i podataka. FWaaS, AntiDDos, BackupaaS samo su neka od rješenja koje su korisnicima na raspolaganju uz mogućnost odabira korištenja naše infrastrukture ili prebacivanja postojeće (ColocationaaS) u naš Data centar. Ekspertni tim A1 napravit će optimalne konfiguracije i dodijeliti adekvatan sigurnosni paket i to sve nadzirati 24h  dnevno. Budući da podaci prolaze preko linkova naše mreže, telekom je prirodan odabir ako želite najviši stupanj sigurnosti", izjavio je Siniša Staničić, direktor ICT prodaje i rješenja u tvrtki A1 Hrvatska. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->