Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2018. 17:13

OBJAVA 

Kreće šesti Zagreb Forum 2018

Šesta međunarodna konferencija Zagreb Forum 2018 održava se 28. svibnja.

Kreće šesti Zagreb Forum 2018

U prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Grada Zagreba na Zagrebačkom velesajmu, 28. svibnja se otvara šesta međunarodna konferencija Zagreb Forum 2018.

Konferenciju organizira Razvojna agencija Zagreb u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, GFS (GoForeSight) Institutom i Ekonomskim institutom Zagreb. Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Republika Francuska. Osnovni cilj događaja je prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije.

Glavna tema ovogodišnjeg Zagreb Foruma je  Digitalna transformacija gradova, a među brojnim gostima naći će se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Nenad Bakić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za digitalnu transformaciju i STEM,  Bernard Gršić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Philippue Meunier, Veleposlanik Francuske u Republici Hrvatskoj i Frane Šesnić, predsjedatelj Zagreb Foruma, direktor Razvojne agencije Zagreb.

Počasni govornik Zagreb Foruma 2018 bit će Vedrana Jelušić Kašić, glavna regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj, a inovativne ideje i iskustva kroz izlaganja i raspravu predstavit će etablirani međunarodni stručnjaci iz Sofije, Orleansa, Ljubljane i Münchena.

Konferencija je koncipirana kroz pet sesija. Fokus rasprava bit će usmjeren na implementaciju digitalnih vještina, pristup podacima, satelitsku komunikaciju, investicije i izazove tehnologija koje podupiru digitalnu transformaciju.

Na međunarodnoj konferenciji Zagreb Forum bit će prezentirani finalisti  Zagreb Forum i SmartEIZ inovativne nagrade koja se dodjeljuje  jedinicama lokalne i regionalne samouprave ili razvojnim agencijama u Hrvatskoj temeljem provedenog programa i/ili realiziranog projekta koji doprinosi razvoju inovacijskog ekosustava sredine odakle dolazi prijavitelj.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam