Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.05.2018. 12:29

Apple 

Apple bilježi najbolji drugi kvartal po prodaji ikada

Tijekom drugog kvartala ove fiskalne godine Apple je prodao čak 52,2 milijuna iPhoneova.

Apple bilježi najbolji drugi kvartal po prodaji ikada

Iako su mu mnogi predviđali krah zbog preskupog iPhoneaX i kanibalizma zbog istovremenog izdavanja iPhonea 8, Apple se niti malo nije poljuljao, što najbolje potkrepljuju rezultati prodaje za drugi kvartal ove godine.

Apple je naime tijekom tog razdoblja ostvario prihode u visini od 61,1 milijardu dolara i postigao zaradu (dobit) od 13,8 milijardi, za razliku od istog kvartala prošle godine kada je ostvario 61,1/13,8 milijardi dolara. Drugim riječima, ovo mu je bio najbolji drugi kvartal od kako postoji.

Najveću zaradu Apple je ostvario prodajom iPhoneova koja je dostigla 52,2 milijuna jedinica, što znači da ih je prodao za gotovo dva milijuna više u odnosu na 2017.

Pored toga, povećala se i prodaja iPad tableta s 8,92 na 9,1 milijun jedinica, dok su Mac računala jedina malo posrnula s 4,19 na 4,07 milijuna.

Mada u svojem izvještaju Apple ne navodi koliko su se prodavali pojedinačni modeli, očito je da šef Applea Tim Cook nije muljao kada je prošli mjesec izjavio da prodaja iPhone X telefona ide jako dobro, jer bi se loša prodaja Appleovog najboljeg i najskupljeg telefona sigurno odrazila na ukupne prodajne rezultate.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->