Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.02.2021. 13:59

Google 

Investiranje u EU tvrtke koje se bave prirodnim znanostima

Male i srednje tvrtke u EU imat će mogućnost korištenja sredstava koja je Google uložio u dva investicijska fonda koje savjetuje EIF.

Investiranje u EU tvrtke koje se bave prirodnim znanostima

Alphabet (Google) je objavio da će investirati 20,5 milijuna eura u dva investicijska fonda koja će ih distribuirati u male i srednje tvrtke u EU koje se bave prirodnim znanostima.

Googleova se investicija sastoji od 12,3 milijuna eura koji će biti uloženi u kreditni fond sredstava za male tvrtke i ulaganje od 8,2 milijuna eura u "fond fondova" rizičnog kapitala za prirodne znanosti koji će osigurati financiranje posebno malim i srednjim poduzećima. Oba fonda savjetuje europski EIF (European Investment Fund).

Kreditni fond osigurat će kapital europskim investicijskim menadžerima, koji zauzvrat daju zajmove malim i srednjim poduzećima koja imaju problema s pristupom financiranju od strane banaka, posebno usred trenutne krize. Ovaj fond će putem zajmova koristiti više od 1.000 poduzeća, a Googleova se investicija temelji na namjeri da pruži alate, obuku i financiranje ljudima i malim i srednjim poduzetnicima koji se oporavljaju od pandemije.

Fond fondova rizičnog kapitala za prirodne znanosti bit će usmjeren na tvrtke koje posluju u raznim poljima u industriji, od terapije i medicinskih tehnologija do digitalnog zdravstva i zdravstvene zaštite. Ovaj će fond pomoći u podršci približno 200 tvrtki iz prirodnih znanosti, od kojih su mnoge izravno uključene u razvoj rješenja za krizu COVID-19.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->