Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2019. 09:50

Objava 

33 milijuna piksela za Samsung QLED 8K

Samsungovi QLED 8K televizori donose novu dimenziju gledanja televizije.

33 milijuna piksela za Samsung QLED 8K

Svakodnevno gledanje televizije zahvaljujući tehnološkim inovacijama i Samsung QLED tehnologiji poprima novu dimenziju. Iz komfora naslonjača sada možete uroniti u virtualni svijet realnosti s više od 33 milijuna piksela, za koji je zaslužna super visoka rezolucija četiri puta veća od 4K UHD i šesnaest puta veća od FHD-a.

Samsung QLED 8K televizori iznimno visoke rezolucije pružaju nevjerojatan doživljaj gledanja – vaša okolina će nestati, a vi ćete uroniti u svaku scenu i precizno doživjeti svaki detalj, što je odlika stvarne 8K rezolucije.

QLED 8K 2

Tehnologija za 85-inčni doživljaj realnosti

Osluškujući želje korisnika, Samsung je usmjerio napore kako bi QLED tehnologiju učinio još boljom, a zaslone većima. QLED televizori imaju Direct Full Array tehnologiju, koja restrukturira panele televizora tako da pozadinsko osvjetljenje prolazi kroz panel sa svjetlima ravnomjerno na zaslon pružajući oštre slike s dubljim crnim bojama.

Uz novu Viewing Angle tehnologiju, Samsung 8K televizori imaju sofisticiranije kontrole optimiziranja kontrasta kojom je omogućena savršena slika iz bilo kojeg kuta gledanja. Također, Samsung QLED televizori sada su opremljeni i vlastitim Quantum procesorom koji omogućuje isporuku bilo kojeg izvornog sadržaja u različitim rezolucijama s poboljšanom svjetlinom, kvalitetom slike i zvukom optimiziranim za svaku scenu.

Umjetna inteligencija

Samsungov QLED 8K televizor dolazi s tehnologijom poboljšanja slike na 8K rezoluciju pomoću umjetne inteligencije, tzv. 8K AI Upscaling. Ova tehnologija dolazi s novom razinom kvalitete slike i zvuka koja je kompatibilna s 8K, bez obzira na izvornu kvalitetu ili format. Bilo da gledate sadržaj putem streaming usluge, set-top boxa, HDMI-a, USB-a ili čak mobilnog zrcaljenja („screen mirroring“), kvantni procesor 8K prepoznaje i povećava sadržaj kako bi se prikazao u 8K kvaliteti.

QLED 8K

Također, Samsung 8K televizori omogućuju pojednostavljen pristup sadržaju kojeg gledate pomoću univerzalnog daljinskog upravljača, koji vam pomaže u traženju sadržaja na temelju vaših prethodnih navika i postavki.

Ambijentalni način rada

Pomoću ambijentalnog načina rada, Samsung QLED televizor će vam pružiti korisne dnevne informacije kao što su vremenska prognoza i novinski naslovi, a može prikazati i drugi sadržaj, uključujući vaše fotografije te umjetnička djela poznatih autora.

Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, Samsung je surađivao s talentiranim umjetnicima – Talom Lennox, koja je prepoznatljiva po svojim apstraktnim uljanim slikama te nizozemskim dizajnerima Scholten & Baijings, koji su stvorili kolekciju raznih kućnih umjetničkih djela.

Osim toga, dostupna je i šira raznolikost tema koje vam omogućuju ukrašavanje unutarnjeg prostora na temelju vlastitih preferencija. Također, svoje ambijentalne zaslone možete sinkronizirati s omiljenom glazbom dok ne gledate TV, a senzor automatske kontrole svjetla osigurava optimalnu svjetlinu za okolinu i smanjuje potrošnju energije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam