Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Teslin respirator se temelji na Model 3 autu
Članak
Objavljeno: 12.04.2020. 10:43

Tesla 

VIDEO: Teslin respirator se temelji na Model 3 autu

Muskova tvrtka je po prvi puta demonstrirala respiratore koji se već isporučuju u bolnice.

VIDEO: Teslin respirator se temelji na Model 3 autu

Muskova tvrtka Tesla koja se bavi izradom električnih automobila, u posljednje se vrijeme jako angažirala oko izrade respiratora koji jako nedostaju bolnicama širom svijeta. Nakon što je Musk prozvan od strane dijela američkih medija zbog navodne isporuke respiratora krivog tipa bolnicama u New Yorku, njegova tvrtka je izjavila da su respiratori već dozvoljeni od strane američke agencije FDA za uporabu u bolnicama kao alternativa tradicionalnim aparatima, a sada je izdan i video u kojem detaljno demonstriraju kako je njihov respirator dizajniran i izrađen. 

Mnogi dijelovi respiratora su posuđeni iz tehnologije Tesla Model 3 automobila, uključujući infotainment zaslon i putno računalo koje se između ostaloga koristi u autopilotu za autonomnu vožnju, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

U medijskim napadima se spominjalo i da Musk zarađuje novce na respiratorima iskorištavajući pandemiju za punjenje svojih džepova, no on je to na Twitteru opovrgao izjavivši da sve respiratore bolnicama isporučuje besplatno.

"Imamo respiratore odobrene od FDA. Slat će se u sve bolnice širom svijeta unutar Teslinih područja isporuke. Uređaji i troškovi dostave su besplatni. Jedini uvjet je da ih naruče oni kojima su odmah potrebni za pacijente, a ne da stoje u skladištu. Molim vas javite se meni ili Tesli", piše Elon Musk u svojem tweetu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->