Nalazite se
  • Zdravlje
  • Aplikacija traži vaše podatke za praćenje koronavirusa
Članak
Objavljeno: 31.03.2020. 12:07

COVID-19 Citizen Science 

Aplikacija traži vaše podatke za praćenje koronavirusa

Projekt Sveučilišta u Kaliforniji usmjeren je ka boljem praćenju širenja koronavirusa.

Aplikacija traži vaše podatke za praćenje koronavirusa

Nova inicijativa Sveučilišta u Kaliforniji iz San Francisca UCSF omogućuje vam da sudjelujete u istraživanju pandemije koronavirusa čak i ako niste znanstvenik ili liječnik. Njihov projekt pod nazivom COVID-19 Citizen Science project omogućuje svakom sudioniku starijem od 18 godina da se putem aplikacije i odgovora na anketu o svojim zdravstvenim i dnevnim običajima uključi u istraživanje. Nakon upisivanja svojeg broja telefona na stranicu projekta UCSF EUREKA RESEARCH dobit ćete poruku s poveznicom koja će vam omogućiti preuzimanje aplikacije. Nakon toga dobivat ćete dodatna pitanja kroz "push notifikacije ili tekstualne poruke svaki tjedan u sljedećih 6 mjeseci.   

Aplikacija će vam ponuditi opciju da ju stalno upotpunjujete svojim lokacijskim podacima, no ako se bojite za svoju privatnost ne morate je aktivirati. Pored toga, uskoro ćete imati mogućnost unošenja drugih zdravstvenih podataka poput krvnog tlaka, težine, vježbanja i spavanja s pametnih satova i narukvica.

Znanstvenici koji su pokrenuli projekt kažu da širenje COVID-19 koronavirusa jako varira u različitim regijama i da još uvijek ne razumijemo sve čimbenike koji određuju kako bolest utječe na pojedince i stanovništvo. Oni se stoga nadaju da će projekt istraživačima pružiti potrebne podatke kako bi mogli shvatiti kako se virus širi te predvidjeti i smanjiti broj infekcija.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->