Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.12.2020. 16:25

NASA 

VIDEO: Objavljena imena astronauta za misiju Artemis

NASA je odabrala 18 astronauta koji će sudjelovati u misijama na Mjesecu koje započinju 2024. godine.

VIDEO: Objavljena imena astronauta za misiju Artemis

NASA-in ambiciozni plan povratka čovjeka na mjesečevu površinu 2024. godine ušao je u novu fazu realizacije. Dok pred NASA-om i njezinim partnerima na putu stoje još brojne tehničke poteškoće koje se moraju riješiti prije slanja ljudi na Mjesec i početka gradnje prve stalne baze na našem prirodnom satelitu, objavljena su imena 18 astronauta koji će sudjelovati u misijama.

Članove Artemis programa predstavio je potpredsjednik SAD-a Mike Pence tijekom osmog sastanka Nacionalnog svemirskog vijeća u NASA-inom svemirskom centru Kennedy na Floridi.

"Predstavljam vam heroje koji će nas odvesti do Mjeseca i dalje - generaciju Artemis", rekao je Mike Pence. "Nevjerojatno je pomisliti da su sljedeći muškarac i prva žena na Mjesecu među imenima koja smo upravo pročitali. Astronauti tima Artemis budućnost su američkog istraživanja svemira - a ta je budućnost svijetla".

NASA je ujedno lansirala i prigodni promotivni film u kojem se svaki od članova astronautskog tima Artemisa kratko predstavlja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Astronauti koji se nalaze u Artemis timu imaju različite pozadine, stručnosti i iskustva. Svi su prošli astronautske treninge, a neki među njima su piloti, geolozi, nuklearni znanstvenici, časnici američke vojske, inženjeri astronautike, računalni znanstvenici, matematičari, liječnici i biolozi.

Neki su već bili u svemiru i sudjelovali u NASA-inim misijama, no većina ih tek treba doživjeti čar lansiranja i dugotrajan boravak u svemiru.

Devetoro astronauta predstavljaju žene i posebno zanimljivo će biti saznati koja će od njih postati prva Amerikanka (i Zemljanka) koja će prošetati Mjesecom. Ako imate neku svoju favoritkinju možete baciti komentar na našem Fejsu.Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA Mjesec astronauti Artemis
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->