Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.08.2018. 15:15

Everybody Dance Now 

VIDEO: AI vas pretvara u plesnu zvijezdu

Napravite svoj plesni video bez i jednog sata u školi plesa.

VIDEO: AI vas pretvara u plesnu zvijezdu

Želite li postati plesna internetska zvijezda, no nemate nikakav osjećaj za ritam, a udovi su vam pokretni poput klupe u parku, ne očajavajte. Zahvaljujući znanstvenicima sveučilišta UC Berkeley, sada postoji AI sustav dubokog učenja koji će snimku vašeg tijela animirati najboljim pokretima iz plesnih video filmova i spotova. To znači da bez obzira na svoj silni super antitalent možete bez ijednog sata škole plesa odjednom postati savršeni plesač hip-hopa ili baleta te oduševiti svoje fanove na društvenim mrežama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Sustav se temelji na 3 algoritma, jednom koji iz originalnog plesnog videa stvara virtualni kostur za mapiranje poza te dva koji služe za transfer pokreta na vaše tijelo, odnosno za stvaranje čitave slike tijela i pridruživanje vaše realistične face dok ćete čagati Moonwalk u stilu Michaela Jacksona.

U sadašnjoj fazi softver je još dosta bugovit i nedovoljno uvjerljiv da bismo mogli govoriti o savršenstvu, pa će se u početku vjerojatno češće koristiti u video parodijama nego u pravim video spotovima, no znanstvenici ga žele usavršiti kako bi jednog dana doista mogao zavarati ljude koji će pomisliti da ste na neki misteriozan način postali plesna zvijezda preko noći.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam