Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.08.2018. 10:33

VR Labs 

Googlevi VR laboratoriji za studente STEM područja

Studenti će moći izvoditi eksperimente u 30 znanstvenih VR laboratorija pomoću Daydreama.

Googlevi VR laboratoriji za studente STEM područja

Studenti STEM područja širom svijeta često imaju problema s terminima za korištenje laboratorija u kojima izvode pokuse neophodne za svoje obrazovanje.

Kako bi tome stao na kraj, Google se udružio s tvrtkom Labster, kako bi pokrenuli više od 30 u virtualnoj stvarnosti za Daydream i Lenovo Mirage headsetove, što će studentima omogućiti izvođenje pokusa bez obzira gdje se fizički nalazili.

Nove VR laboratorije prvi su testirali studenti biologije na Arizona State sveučilištu, koji su imali priliku izvoditi simulacije eksperimenata u domenama životinjske fiziologije, ekologije i molekularne biologije. Google kaže da će virtualni eksperimenti uskoro stići i na druga sveučilišta u SAD-u poput Sveučilišta u Texasu u San Antoniu, MIT-a i Sveučilišta McMaster, ali i na fakultete u Europi, što znači da bi uh uskoro mogli koristiti i naši studenti.

COC_Holotable2

Google navodi da će eksperimenti osim zadaća poput sekvencioniranja DNK i promatranja organizama pod mikroskopom studentima omogućiti i pokuse koji se ne mogu izvoditi u fizičkim prostorima, što će uključivati DNK manipuliranje na molekularnoj razini i posjetu egzoplanetu koji bi mogao biti pogodan za boravak ljudi.

Studenti će također imati mogućnost manipuliranja vremenom, kako bi brže došli do rezultata testova, ili se kroz eksperimente kretati unatrag kako bi ih mogli korigirati ukoliko su negdje pogriješili.

Ukoliko vas zanima više detalja ili želite dovesti VR laboratorij na svoj faks, posjetite ovu poveznicu.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Labster VR Labs
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam