Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.04.2016. 14:29

MIT 

VIDEO: 3D isprintani hidraulički robot

Znanstvenici "u komadu" isprintali hidrauličkog robota koji ne zahtijeva nikakvo slaganje.

VIDEO: 3D isprintani hidraulički robot

Ovaj 3D printani šesteronožni robot se kreće na pogon jednog motora koji pokreće radilicu koja pumpa tekućinu u njegove noge. Photo Credit: Robert MacCurdy/MIT CSAIL

MIT-evi znanstvenici predstavili su novog 3D printanog hidrauličkog robota koji uključuje čvrste i tekuće dijelove, te se može izraditi "u jednom prolazu". To znači da se robota nakon 3D printanja ne mora slagati, već na njega samo spojite motor i bateriju, nakon čega će odmah započeti hodati.

Tijekom procesa 3D printanja, robot se simultano popunjava čvrstim materijalom i hidrauličkom tekućinom, što omogućuje izradu raznovrsnih funkcionalnih pokretnih robota i strojeva, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Šesteronožni robot je težak oko 750 grama i dugačak 15,2 cm, a izradili su ga znanstvenici MIT-ovog CSAIL laboratorija (Computer Science and Artificial Intelligence Lab), u sklopu istraživanja u kojem razvijaju robote koji će biti u stanju proizvoditi druge robote, s tim da su u izradi ovog robota koristili komercijalno dostupan 3D printer.

Izvor: MIT

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam