Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2018. 10:58

Uber 

Uber će u Parizu razvijati leteće taksije

U Uberovom Advanced Technologies centru stručnjaci će raditi na umjetnoj inteligenciji i sustavima za upravljanje zračnim prostorom.

Uber će u Parizu razvijati leteće taksije

Uber je najavio otvaranje istraživačkog centra u Parizu gdje će se u sljedećih pet godina razvijati tehnologija letećih taksija. U projekt će uložiti 24 milijuna dolara, a to je prvi takav centar izvan SAD-a i Kanade.

Još su prije dvije godine s programom Elevate namjeravali izraditi električnu letjelicu s vertikalnim polijetanjem i slijetanjem (Vertical Takeoff and Landing Aircraft – VTOL), no očito su ovoga puta krenuli s ozbiljnijom namjerom formiranja uberAIR letova. Točnije, radi se o centru u kojem će se raditi na umjetnoj inteligenciji i sustavima za upravljanje zračnim prostorom kako bi se proširila mogućnost korištenja uberAIR-a, dok je cilj 2020. godina kada će se tehnologija demonstrirati u Dallasu i Los Angelesu, a treći grad još uvijek nije poznat.

„Danas se s novim razvojnim centrom fokusiramo isključivo na Uber Elevate. Francuska je savršeno mjesto za naš korak unaprijed zbog njene duge povijesti istraživanja i razvitka, inženjera svjetske klase i jedinstvene uloge u avijaciji“, kazao je Eric Allison, predsjednik Uberovih programa za avijaciju.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dosad je dao veliki vjetar u leđa razvitku visoke tehnologije u državi u posljednjih godinu dana mandata, no to ne čudi zbog dvije godine mandata na poziciji ministra ekonomije, industrije i digitalnih poslova.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam