Članak
Objavljeno: 26.07.2019. 09:44

SpaceX 

VIDEO: Starhopper napokon poskočio

Tehnologija Starhoppera jednog će se dana naći u raketi koja će prevoziti ljude na Mars.

VIDEO: Starhopper napokon poskočio

Elon Musk i ekipa uspješno su testirali Starhopper, testnu letjelicu koja služi za isprobavanje tehnologija koji će se naći u idućoj raketi SpaceX-a koja će jednog dana voditi ljude na Mjesec i Mars.

Nakon nekoliko odgoda, Starhopper je napokon poletio, mada se to teško može nazvati lansiranjem, jer se radilo o vrlo kratkom letu, odnosno letjelica je samo malo "poskočila", kao što (ne) možete vidjeti u ovom videu.

Povodom ovog testa Elon Musk je tweetao: "Vodeni tornjevi *mogu* letjeti haha!!", a potom je najavio idući test kroz dva mjeseca, kada bi Starhopper trebao poletjeti 200 metara u zrak.

Ovakvi testovi su uobičajeni za SpaceX, koji je na sličan način započeo testirati sve svoje rakete koje su kasnije stigle do svemira.

Nakon uspješnih testova Starhoppera SpaceX će izgraditi višeiskoristivu Starship raketu koja će prevoziti ljude i velike količine tereta u orbitu Zemlje, na Mjesec i Mars, a Musk ju želi prilagoditi i interkontinentalnim letovima, pa biste jednog dana pri putovanju iz Europe do Amerike usput mogli nakratko posjetiti svemir.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SpaceX Elon Musk Starship Starhopper
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->