Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2013. 15:24

BA 

Bigelow Aerospace gradi bazu na Mjesecu

Privatna tvrtka je NASA-i ponudila svoje građevinske usluge za izradu prve baze na Mjesecu.

Bigelow Aerospace gradi bazu na Mjesecu

Privatna tvrtka Bigelow Aerospace koja želi izgraditi svoju orbitalnu postaju sastavljenu od modula na "napuhavanje" u posljednje vrijeme je pod velikim povećalom NASA-e.

Nakon što je u orbiti Zemlje još 2007. godine testiran njihov prvi modul, NASA je postala zainteresirana za njihovo svemirsko stambeno rješenje, te razmatra gradnju nove međunarodne svemirske postaje temeljene na njihovim rješenjima nakon umirovljenja ISS-a, pa im je dodijelila 17,8 milijuna dolara za dalji razvoj projekta, koji bi u prvoj fazi rezultirao novim stambenim modulom koji bi se priključio ISS-u.

No osnivač tvrtke Robert Bigelow nema namjeru stati na izradi orbitalnih postaja, pa je tako NASA-i ponudio projekt baze na Mjesecu koja bi se također temeljila na sličnoj tehnologiji, a NASA je od njih ubrzo zatražila kompletne planove kako bi mogla razmotriti ovo zanimljivo rješenje.

Bigellow Aerospace je upravo objavio kako je NASA-i isporučio svu potrebnu dokumentaciju 40 dana prije ugovorenog roka, te se nada kako će upravo oni biti izabrani kao prva građevinska tvrtka na našem prirodnom satelitu. 

space-station-inflatable-module.jpeg3-1280x960

Što se tiče njihove vlastite orbitalne postaje, Bigelow Aerospace vjeruje kako će ju postaviti u Svemir do 2028. godine, te je već razradio poslovni plan kako će funkcionirati sustav iznajmljivanja prostora.

Zainteresirani posjetitelji će njihovu postaju moći koristiti za svoje potrebe po cijeni od tridesetak milijuna dolara po osobi za 60 dana boravka u zajedničkom prostoru, dok će privatni blok koji se sastoji od prostora veličine od 110 kubičnih metara moći iznajmiti doslovce svatko po cijeni od 51,25 milijuna dolara za dva mjeseca, uključujući turističke agencije koje će taj prostor moći čak davati u podnajam i zarađivati na svemirskom turizmu. Cijene uključuju let Falcon 9 raketom i dovoz na postaju Dragon letjelicom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->