Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.07.2011. 03:26

Yahoo 

Yahoo narušava privatnost korisnika e-mail servisa

Časopis Which? Computing optužio je Yahoo za kršenje prava na privatnost svojih korisnika.

Yahoo narušava privatnost korisnika e-mail servisa

Which? Computing tvrdi kako Yahoo provjerava elektronsku poštu svojih korisnika tragajući za podacima koje kasnije koristi za prodaju oglasa.

Iz kompanije Yahoo, koja je jedan od najvećih svjetskih e-mail providera, odgovarajući na ove optužbe kažu, kako korištenje njihovog novog servisa podrazumijeva tehnologiju skeniranja koja se koristi kako bi se blokirala neželjena elektronska pošta (spam), pa i skeniranje reklama koje su relevantne za korisnika.

Yahoo traži ključne reči i linkove u pošti koju prima i šalje korisnik kako bi ga zaštitio od spama, te snimke prijatelja, kako se ne bi dogodilo da se njihovi e-mailovi nađu među neželjenom poštom. Tako se formira profil korisnika i povremeno mu se nude oglasi čiji se izbor bazira na pretpostavkama o njegovom interesu, do kojih se došlo ovakvim pretraživanjem njegove elektronske pošte.

 sličan sustav posjeduje i Google u svojem Gmail servisu 

Odgovor Yahooa uopće nije zadovoljio Which? Computing, pa oni tvrde kako se tu radi o očiglednom upadu u privatnost korisnika.

“Ljudi imaju pravo slanja e-mailova bez Yahooovog njuškanja po njima,” kaže Sarah Kidner, urednica časopisa.

"Yahoo nije jedini koji na ovaj način komprimitira podatke svojih korisnika s ciljem distribucije plaćenih oglasa.

Sličan sustav posjeduje i Google u svojem Gmail servisu, te poput Yahooa, pod izlikom traženja spam pošte, skenira e-mailove svojih korisnika", navodi Sarah Kidner.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google internet Yahoo Gmail e-mail
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->