Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2011. 12:44

Glasina 

Facebook želi zaobići Apple

Facebook želi zaobići Apple

Internetom ovih dana kruži jedna vrlo zanimljiva glasina o tajnom projektu Facebooka pod internim nazivom Project Spartan. Navodno se radi o o novoj platformi Facebooka baziranoj u potpunosti na HTML-5, kojom Facebook želi pod svoje okrilje dovesti 100 milijuna novih korisnika. Preciznije, inicijalni target je ni manje ni više nego mobilni Safari.

Drugim riječima, Facebook želi svoju novu aplikaciju infiltrirati u Appleove uređaje koji rade pod iOS sustavima, čime bi se zaobišla Appleov dućan App Store.

Glavni cilj Facebooka bi, prema navodima iz ove vrlo uvjerljive glasine, bio u tome da korisnici Appleovih uređaja koriste Facebook kao distribucijski kanal za igre i druge aplikacije, umjesto App Storea.

 cilj je da korisnici Appleovih uređaja koriste Facebook kao distribucijski kanal za igre i druge aplikacije 

Ako je ova glasina istinita, za očekivati je kako Facebook to nikada neće priznati, odnosno barem neće javno reći koji su im pravi motivi, već će vrlo vjerojatno sve zamaskirati u borbu protiv Flasha, odnosno kanala igara i aplikacija koje nude Zynga i slični drugi igrači, što zapravo odgovara i Appleu.

Usput se navodi kako je Facebook na ovaj potez najviše isprovociralo partnerstvo Applea s Twitterom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->