Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.02.2013. 12:37

Usporedni test 

Video: Windowsi 8 na starom računalu duplo brži od XP-a 

Ovaj test ukazuje da su novi Windowsi 8 znatno brži od Windowsa XP na 7 godina starom prijenosniku.

Video: Windowsi 8 na starom računalu duplo brži od XP-a

Mada će Microsoft u travnju 2014. prekinuti s podrškom za 11 godina stari operativni sustav, mnogi korisnici još uvijek smatraju da je Windows XP najbolji Microsoftov OS i nemaju namjeru odustati od njega.

Kako bi tim korisnicima pokazao zbog čega je njihov omiljeni OS pregazilo vrijeme, Troy Hunt, softverski inženjer i Microsoftov MVP, izveo je test na Lenovo prijenosniku starom 7 godina opremljenom procesorom od 1.83 GHz Intel Core Duo, 1 GB RAM memorije i 7.200 RPM tvrdim diskom.

Hunt je na prijenosnik instalirao jedan po jedan OS, te mjerio razne stvari poput brzine instaliranja, bootanja, otvaranja različitih dokumenata, web stranica, kao i usporedio rezultate PassMark Performance testova.

wxp vs w8 rezultati

Nakon što se pokazalo da je u svim segmentima (izuzevši otvaranja PDF-ova) Windows 8 OS pokazao znatno veću brzinu, Hunt je ustvrdio kako ne stoji mišljenje mnogih da zbog toga što novi operativni sustav troši više hardverskih resursa, nema smisla instalirati ga na starija računala.

Ako se kojim slučajem bavite grafikom ili obradom fotografija, a koristite staro računalo s Windowsima XP, znajte kako je Photoshop isti "teški" dokument na "Osmici" otvorio za 16,5, sekundi, dok su se Windowsi XP mučili punih 41,5 sekundi. 

VIDEO: Usporedni test Windows 8 Vs Windows XP

Izvor: TroyHunt.com 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->