Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.02.2013. 13:39

Novi OS-ovi? 

Windows Blue i Windows 9 u izradi

Najnovija glasina govori da Microsoft osim rada na Windowsima Blue već radi i na Windowsima 9.

Windows Blue i Windows 9 u izradi

Windows 9 u izradi? Ako mislite da smo ovo napisali samo zato da budemo prvi koji će to bubnuti i ostati živi, prevarili ste se. Najnovija glasina koju iznosi ZDNet poziva se na profil na Linkedinu u kojem je Microsoftov softverski inženjer Mohan Gupta u svojem opisu radnog iskustva naveo rad u razvojnom timu Windowsa 9. Naravno, možda je čovjek napravio zatipak (tipfeler), no nama medijima je to i više nego dosta za konstrukciju čitave priče.

Mada Microsoft još i dalje ne daje nikakve informacije o svojim novim operativnim sustavima, prilično je izvjesno kako će Windows Blue biti svojevrsna nadogradnja Windowsa 8 koja će donijeti neke nove karakteristike, te prije svega, vjerujemo, klasično desktop sučelje sa Start Menijem, odnosno da će se prije raditi o nekoj vrsti naprednijeg skina nego novom operativnom sustavu, tako da će idući "samostojeći" Windowsi biti vjerojatno Devetka..

Za sada se još ne kalkulira s mogućim terminima izlaska Windowsa 9, no obzirom da "uskoro" dolazi Windows Blue nadogradnja Windowsa 8, sigurno je da se neće pojaviti tijekom ove godine, a vjerojatno ni iduće. Evo da i mi damo svoj doprinos ovoj glasini, naše predviđanje je da će Windowsi 9 prvi puta biti službeno najavljeni u studenom 2014., a na tržište će izaći u proljeće 2016. Recimo oko prvog travnja da se malo našalimo.  

Izvor: ZDNet

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft OS Windows Blue Windows 9
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->