Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2021. 09:40

Procurjelo 

Valve radi na PC konzoli poput Switcha

Valveova PC gaming konzola s radnim imenom SteamPal trebala bi biti predstavljena još ove godine.

Valve radi na PC konzoli poput Switcha

Ovih dana internetom kruže brojne glasine i procurjele informacije "iz pouzdanih izvora" o tome da Valve razvija portabl igraću konzolu nalik na Nintendo Switch, a to potkrepljuje i otkriće Pavela Djundika koji je na Twitteru objavio da je u kodu Steama pronašao promjene koje ukazuju na novi uređaj pod nazivom SteamPal, što bi mogli biti radno ime nove Valveove igračke.

U procurjelim informacijama se navodi i da će konzola uključivati SoC procesor Intela ili AMD-a, raditi na Linuxu i sadržavati joysticke, a jedan od prototipa navodno uključuje zaslon osjetljiv na dodir i Steam kontroler nalik na touchpad.

Poput Switcha, uređaj će imati USB-C port za priključivanje na vanjski zaslon, a "leakeri" kažu da Valve planira izdati više inačica konzole koje će sadržavati različite komponente.

Jedan od dokaza da Valve doista radi na novom hardveru dolazi iz prošlogodišnjeg otkrića u kodu Steam platforme, u kojem se spominje ime "Neptune" i "igre optimizirane za Neptune", što neki smatraju prvim prototipom igraće konzole, dok drugi misle da se odnosi na novi igraći kontroler.

Pored toga, suosnivač Valvea Gabe Newell, početkom ovog mjeseca je izjavio da će tvrtka uskoro objaviti nešto vezano uz igre za konzole, no nije precizirao da se radi o novom igraćem hardveru.

Valve je i prije započinjao obećavajuće hardverske projekte, no prošle godine je zaustavio ponudu Steam Machines računala-konzola jer su pet godina prodana u premalo primjeraka, no možda misli da bi mu ideja s manjom prijenosnom igraćom konzolom mogla biti pravi pogodak.

Sad možemo samo čekati da Valve demantira ili potvrdi ovu vijest.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->