Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.09.2016. 11:04

IFA 2016 

VIDEO: TomTom VIO je navigacija za skutere

Najnoviji uređaj za satelitsku navigaciju dizajniran je specijalno za skutere i motocikle.

VIDEO: TomTom VIO je navigacija za skutere

TomTom je na ovogodišnji IFA 2016 sajam donio nekoliko iznenađenja poput TomTom Touch fitness trackera s ugrađenim sustavom za mjerenje masnoće u tijelu. Obzirom da je riječ o proizvođaču sustava satelitske navigacije, predstavio je i nekoliko uređaja iz te domene među kojim izdvajamo i prvi gadget s navigacijom namijenjen vozačicama i vozačima skutera.

Za razliku od njegovih postojećih uređaja za satelitsku navigaciju koji su namijenjeni motociklima, TomTom VIO svojim okruglim dizajnom odmah upućuje na gadget namijenjen malim skuterima kojima se probijamo kroz gradske gužve, te podsjeća na retrovizor.

TomTom VIO

Baza uređaja se jednostavno spaja na upravljač skutera, a uređaj se priključuje samo kad krećete u vožnju kako ne biste riskirali da vam ga netko mazne na parkingu.

Moramo naglasiti da VIO nije kompletni samostalni navigacijski uređaj, jer u sebi sadrži samo zaslon i dodatnu GPS jedinicu, već je u potpunosti ovisan o Bluetooth povezivosti s vašim pametnim telefonom na kojem se nalazi TomTop aplikacija, kao što možete vidjeti u ovom videu.    

 To znači da na gadgetu nemate čitavo sučelje, već ćete na telefonu unijeti destinaciju, a potom će vam VIO na svojem zaslonu prikazivati mapu sa smjerom kretanja, kao i glasovne upute.

Pored toga VIO će vas upozoravati na prebrzu vožnju i crveno svjetlo na semaforu, a pružati će vam i notifikacije s pametnog telefona poput dolaznih poziva i poruka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam