Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.12.2021. 15:25

OLED Microdisplay 

VIDEO: Sony teasa tehnologiju za PSVR 2

Sonyeva nova VR tehnologija donosi 4K razlučivost za svako oko što u konačnici donosi 8K sliku.

VIDEO: Sony teasa tehnologiju za PSVR 2

Sonyeva divizija Sony Technology na svojem je Sony Technology Day događanju predstavila novu OLED Microdisplay tehnologiju za VR sustave koja bi se jednog dana mogla naći u novom PSVR 2 headsetu koji su najavili sredinom ove godine, što bi zasigurno oduševilo sve vlasnike PS5 konzola koji željno iščekuju novi VR headset koji bi mogao iskoristiti svu moć Sonyeve konzole.

Nova tehnologija omogućuje projiciranje 3D okruženja visoke razlučivosti od 4K za svako oko, što znači da će vam ukupno pružiti 8K rezoluciju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Visoka kvaliteta slike se postiže korištenjem multi piksel tehnologije i minijaturizacije pomoću fine obrade i napredne tehnologije koja se razvija kroz izradu CMOS senzora slike i mikrozaslona s organskim svjetlosnim diodama (OLED)", navodi Sony u svojem priopćenju i dodaje da se vrijeme obrade skraćuje smanjenjem latencije kroz cijeli sustav zahvaljujući integraciji podataka s više senzora. Osoba koja gleda u VR-u može doživjeti slike visoke razlučivosti u stvarnom vremenu prema pokretu svoje glave.

Sony kaže da se osim u industrijskim aplikacijama nova tehnologija OLED mikrozaslona može koristiti na polju zabave, što je najbolji znak da bi se ovo doista moglo naći u PSVR 2 headsetu, mada to još nisu službeno potvrdili.

Ukoliko PSVR 2 doista dođe s OLED Microdisplay tehnologijom na tržište, mišljenja smo da će pomesti i high-end VR headsetove za PC, pa jedva čekamo malo više informacija o idućoj generaciji njegovog sustava za VR gaming.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony VR OLED Microdisplay PSVR 2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->