Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.04.2014. 10:36

M3D 

VIDEO: Prvi pravi potrošački 3D printer za 1.100 kn

Micro 3D printer je postao jedan od najuspješnijih projekata na Kickstarteru.

VIDEO: Prvi pravi potrošački 3D printer za 1.100 kn

U današnje doba stalno se spominju 3D printeri, za koje mnogi tvrde da će u našim domovima postati uobičajeni poput današnjih 2D pisača, no njihove cijene od 1.000 dolara na više (5.500 kn), teško su prihvatljive da bismo si tako nešto nabavili i koristili za izradu malih predmeta iz hobija. Pored toga, gotovo svi postojeći 3D printeri zahtijevaju dosta tehničkog znanja, poznavanje specijaliziranog softvera, te se za sada još ne mogu nazvati "user friendly" uređajima koje će kupovati prosječni korisnici kućne tehnike.

No sve to bi trebao promijeniti printer pod nazivom Micro 3D (M3D), koji se našao na Kickstarteru, gdje je umjesto traženih 50.000 dolara za pokretanje proizvodnje, uspio prikupiti više od 850.000, a na tržištu bi se trebao naći krajem godine po cijeni od 200 dolara (1.110 kn).

Razlog tome je što su ga njegovi proizvođači željeli učiniti dostupnim i jednostavnom za rukovanje doslovce svakome, pa će ga totalni tehnički "tudumi", moći koristiti tako da izaberu iz baze neki od brojnih predložaka i potom jednim pritiskom na gumb "printaj" pokrenu izradu željenih predmeta, te gledaju kako se stvaraju pred njihovim očima, dok će ih napredniji korisnici moći sami dizajnirati M3D-ovim ili profesionalnim softverom.

U specifikacijama ovog printera navodi se kako može izrađivati predmete veličine do 18,5 x 18,5 x 18,5 cm, te podržava rad s Windows PC, Mac i Linux računalima.

Printer je u mogućnosti koristiti više materijala za izradu objekata, uključujući ABS, PLA i najlon, korištenjem standardnog 1,75 mm "punjenja" u rolama od 200 g (PLA) ili 150 g (ABS).

Pored toga printer posjeduje zamjenjivi "print bed" (podlogu za printanje), koristi vlastiti M3D softver za jednostavno rukovanje, te kako kažu, "stvara potpuno plug'n'play iskustvo".

Više informacija potražite na Kickstarter stranici projekta.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->