Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.12.2015. 12:35

Share Your Idea 

VIDEO: Microsoft će vam pomoći u izradi AR aplikacije

Ako izaberu vašu ideju za hologramsku aplikaciju, Microsoftovi developeri će vam ju pomoći izraditi.

VIDEO: Microsoft će vam pomoći u izradi AR aplikacije

Imate neku originalnu ideju za AR aplikaciju ili igru namijenjenu HoloLens naočalama, a niste baš vješti u pisanju koda? Nema problema. Microsoft će angažirati svoje developere da vam ju pomognu izraditi, pod uvjetom da im se ideja jako dopadne.

Ovo je ujedno kratak opis natječaja Share Your Idea, čije pokretanje je ovih dana objavila ekipa Microsoft Studiosa, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Propozicije natječaja su jednostavne. Na poveznici izvora ove vijesti trebate poslati Microsoftu koncept svoje ideje za hologramsku aplikaciju namijenjenu HoloLens naočalama i to do 11. siječnja 2016.

Nakon toga, Microsoft će izabrati tri ideje koje im se najviše sviđaju, te će pokrenuti javno glasovanje na Twitteru, što znači da će o pobjedniku odlučiti "obični" korisnici.

Ako se vaša ideja dopadne najvećem broju ljudi, Microsoft će vam dati na raspolaganje svoj developerski tim, koji će vam pomoći u izradi aplikacije, odnosno izraditi ju, bez obzira na to koliko ćete se sami u tome moći angažirati svojim poznavanjeim ili nepoznavanjem kodiranja.

Aplikacija napravljena prema vašoj ideji postati će open source, što znači da će izvorni kod biti dostupan svakom developeru koji ga želi iskoristiti za razvoj vlastitog projekta.

To znači da ne možete očekivati da ćete odmah zarađivati na svojoj prvoj  AR aplikaciji, ali će vam Microsoft pružiti "5 minuta slave", pa vam netko u budućnosti možda ponudi angažman, obzirom da svi cijene dobre ideje. Dakako, ovaj natječaj je još jedan način na koji Microsoft želi potaknuti developere na izradu aplikacija za svoje HoloLens naočale, jer si želi osigurati da prilikom izlaska na tržište za njih postoji čim veća baza softvera.

Izvor: Microsoft Studios

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->