Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.12.2015. 10:02

Microsoft 

VIDEO: Korištenje gesti za HoloLens surfanje

Microsoft demonstrira korištenje gesti za upravljanje Edge preglednikom na HoloLens naočalama.

VIDEO: Korištenje gesti za HoloLens surfanje

Edge preglednik je jedan od najvećih noviteta u Windows 10 OS-u, pa ekipa iz Redmonda nastoji iskoristiti svaku priliku kako bi ga promovirala. Sada su objavili dvije animacije u kojima nam prikazuju kako njime možete upravljati pomoću gesti prilikom korištenja HoloLens AR naočala.

Kao što nude i sve druge Microsoftove "univerzalne aplikacije", prilikom korištenja HoloLensa, Edgeom također možete upravljati pokretima ruku/prstiju uzraku, a za sada se komande odnose na skrolanje, povlačenje sadržaja i zumiranje, no uskoro će mogućnosti biti puno veće, pa nije isključeno da dobijemo i neku vrstu hologramsketipkovnice i miša.

U ovom prvom videu Microsoft demonstrira gestualno skrolanje sadržaja, pri čemu se u sredini ekrana nalazi krug unutar kojeg stavite prst, pa možete pomicati radnu površinu prema gore i dolje. Izbor alata za geste vršite iznad radne površine preglednika, gdje će se ubuduće nalaziti znatno više značajki.

U drugom videu možete vidjeti kako na sličan način funkcionira i zumiranje/odzumiranje, pa ćete nakon aktivacije Zoom alata, prstom moći na "klizaču" izabrati približavanje ili udaljavanje.

Mada sve ovo djeluje zgodno, moramo priznati da nas nije impresioniralo, jer smo očekivali geste koje će biti više nalik na upravljanje ekranima osjetljivim na dodir na našim telefonima poput "štipanja" i "tapkanja", no do lansiranja HoloLensa 2016. vjerojatno će puno toga biti unaprijeđeno. 

Izvor: Microsoft News

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft geste HoloLens Edge
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->