Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2016. 16:14

GDC 2016 

VIDEO: Lansiran CRYENGINE V

Novi vrhunski engine za izradu video igara dolazi s modelom "plati koliko hoćeš".

VIDEO: Lansiran CRYENGINE V

Crytek je iskoristio GDC 2016 sajam u San Franciscu za lansiranje Cryenginea V, najnovije inačice svojeg moćnog grafičkog alata  za izradu video igara, koji se sada dobrim dijelom fokusira na VR produkciju.

brokenhill

Ono što je posebno zanimljivo je sustav distribucije enginea pod nazivom "plati koliko hoćeš", koji ne postavlja cijene usluge, već Crytek omogućuje developerima da doslovce plate koliko god misle da bi bilo u redu, pa makar to bilo i nula Kuna. Pored toga, developerima se nudi i mogućnost da 70 posto iznosa koji uplate za engine, doniraju u specijalni fond za nezavisne(Indie) developere, kako bi im se olakšala produkcija obećavajućih naslova za čiju su  izradu tanki s novcem.

CryEngine V plati koliko hoces

Ukoliko spadate među game developere, nema smisla da vam nabrajamo što ćete sve dobiti s petom inačicom jednog od najboljih game engine na svijetu, jer to možete saznati na ovoj poveznici, već vam preporučamo da pogledate ovaj promocijski demo video koji je prikazan na GDC-u.

Umjesto iznošenja tehničkih detalja reći ćemo vam samo da ćete u paketu dobiti čitav izvorni kod, pristup na sve podržane platforme, pristup resursima za edukaciju, dozvolu za komercijalizaciju svojih projekata bez plaćanja bilo kakvih naknada ili postotaka od prodaje, kao i mogućnost da vlastite "assete" prodajete na Crytekovoj Marketplace "tržnici" drugim developerima.

newinv-interface

Valja naglasiti da Crytek ipak nudi i model s plaćanjem (Cryengine Enterprise Edition), a on ne donosi ništa više od onog koji možete dobiti besplatno, već će ga Crytekov tehnički tim prilagoditi vašim specifičnim potrebama.

VRasitshouldbe

Za tu inačicu ne postoji fiksna cijena, već sve ovisi o tome koliko ćete posla zadati Cryteku, pa će vam prema tome rebnuti "ruke".

Izvor: Cryengine

Vezani sadržaji
Ključne riječi Crytek GDC 2015 Cryengine V
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam