Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2016. 13:34

GDC 2016 

Sedam hrvatskih game developera na GDC sajmu

Na najvećoj svjetskoj konferenciji za game developere, pojavilo se čak 7 hrvatskih proizvođača igara.

Sedam hrvatskih game developera na GDC sajmu

Game Developer Conference u San Franciscu je najveća svjetska konferencija koja okuplja programere, producente, animatore, scenariste, skladatelje i sve ostale profesionalce uključene u kreativni proces izrade video igara, te bismo mogli reći da se tamo pojavljuje najveća krema game industrije.

Stoga nam je izuzetno drago čuti da se među svim silnim developerima koji nešto znače u svijetu proizvođača igara, našlo sedam hrvatskih tvrtki, Exordium, Croteam, Nanobit, Little Green Men, Ironward i Reboot.

“U svojim igrama nastojimo biti inovativni i originalni, a igračima ponuditi jedinstveno iskustvo”, rekao je Andrej Kovačević Iz Exordium Gamesa, te dodao kako slična nastojanja ima i većina drugih autora igara pa se teško istaknuti. Upravo su zato svoju četvrtu igru, Nephil’s Fall, odlučili predstaviti na svojemu prvom nastupu na GDC-u.

Ove godine Game Developer Conference slavi 30. obljetnicu pa se, uz četiri stotine stručnih predavanja i jednak broj izlagača, na pratećem sajmu GDC Play, organizator nada i rekordnoj posjećenosti, odnosno da će broj sudionika premašiti lanjskih 26 tisuća.

GDC2

"U pet konferencijskih dana, u San Franciscu će stotine predavanja i izložbenih štandova ipak biti u drugom planu jer je najveća vrijednost konferencije upravo u prilici za poslovne sastanke, odnosno osobni susret s potencijalnim izdavačima, ulagačima ili postojećim partnerima. Vrijedni kontakti koji se ostvare ovim putem otvaraju mnoga vrata“, smatra organizator konferencije Reboot Develop Damir Đurović.

"Hrvatska informatička industrija jedna je od rijetkih grana gospodarstva koja nije osjetila krizu te je neprekidno rastao broj zaposlenih u IT tvrtkama, a poslovni su prihodi u neprekidnom rastu unatoč smanjenju vrijednosti tržišta u Hrvatskoj jer se velik broj tvrtki te grane preusmjerio na izvoz", navodi se u priopćenju Hrvatske gospodarske komore (HGK), koja je organizirala dolazak hrvatskih developera na GDC.

Držimo fige domaćim developerima da sklope dobre poslove, kako bi njihove naslove igrale još veće mase igrača širom svijeta, jer to po kvaliteti zaslužuju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam