Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2016. 12:54

Lansiran novi OS 

Hrvatski Telekom potvrdio Windows 10 Mobile nadogradnje

Mada Microsoft još nije izdao službeno priopćenje, domaći teleoperater nam je otkrio i koji uređaji prvi dobivaju nadogradnju.

Hrvatski Telekom potvrdio Windows 10 Mobile nadogradnje

Kao što su to dale naslutiti brojne glasine i procurjele informacije, Microsoft je danas započeo nadogradnje svojeg Windows 10 Mobile mobilnog operativnog sustava za starije Windows Phone 8.1 uređaje.

Andrej Vujić iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma poslao nam je i popis prvih uređaja čiji se softver može ažurirati, a to su  Lumia 435, Lumia 535, Lumia 635 1GB, Lumia 640, Lumia 640XL, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930 i Lumia 1520.

Gospodin Vujić navodi da je za ažuriranje softvera na uređaju potrebno imati zadnju verziju Windows Phone 8.1 (Denim) OS-a, valjani Microsoft račun, te potom posjetiti Microsoft Store, preuzeti aplikaciju "Upgrade Advisor" i pratiti daljnje korake.

Kada nadogradite svoju Lumiju Windows 10 Mobileom i isprobate ga, voljeli bismo da na našem Facebooku prokomentirate kako vam se čini novi Microsoftov mobilni OS.  

EDIT: Neposredno uoči lansiranja nadogradnji, Microsoft je potvrdio da se Windows 10 Mobile neće moći instalirati na telefone s manje od 1 GB RAM memorije. Sada nam je postalo jasno da su kašnjenja s izlaskom mobilne inačice bila izazvana pokušajima da se omogući rad "desetki" na najprodavanijim uređajima (čitaj Lumia 520) koji imaju samo 512 MB. Očito bezuspješno. Microsoftov autogol? Vidjet ćemo ubrzo.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->