Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.12.2015. 13:13

Signal Desktop 

Signal: Sigurni servis za poruke na Chromeu

Enkriptirana aplikacija za poruke Signal koju koristi Edward Snowden, uskoro i u desktop okruženju.

Signal: Sigurni servis za poruke na Chromeu

Tvrtka Whisper Systems koja je izradila aplikaciju za "end-to-end" enkriptirane poruke pod nazivom Signal Private Messenger za iOS i Android uređaje, uskoro će lansirati i desktop aplikaciju za Chrome preglednik.

Signal Desktop će povezati vaše telefone s računalom, čime će vam biti omogućena sigurna enkriptirana komunikacija s vašim kontaktima bez straha od uhođenja i prisluškivanja od strane špijunskih agencija.

Jedna od zanimljivih značajki Signala je u tome što sve dolazeće i odlazeće poruke možete vidjeti na svim vašim uređajima koje koristite, pa ćete se moći jednostavno dopisivati s vašim prijateljima, bez obzira koristili telefon ili računalo.

signal-desktop-screenshot

Valja naglasiti da će desktop aplikacija u početku raditi samo s Android uređajima, no kažu da će uskoro biti omogućena i za iOS.

Inače, Signal aplikacija, koja omogućuje ekriptiranu komunikaciju, te sigurno slanje videa i slika, nalazi se među prozvanim sustavima koji se ne dopadaju raznim špijunskim agencijama, posebice nakon terorističkog napada u Parizu, jer smatraju da su napadači dogovarali napad upravo pomoću jednog od ovakvih sustava.

S druge strane, najbolju reklamu Signalu dao je Edward Snowden, koji je nedavno na Twitteru rekao da ju osobno koristi i da je jako zadovoljan.   

Za više informacija i prijave u beta program posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam