Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.03.2016. 10:58

Holoportation 

VIDEO: Holoportacija umjesto teleportacije

Pogledajte demonstraciju virtualne teleportacije pomoću Microsoft HoloLensa.

VIDEO: Holoportacija umjesto teleportacije

Microsoft je predstavio novu aplikaciju za HoloLens AR headset, koja dolazi u obliku takozvane "holoportacije". Aplikacija zahtijeva setup od više 3D kamera koje se trebaju nalaziti u prostoru iz kojeg se emitira slika, te je u stanju projicirati hologram jedne osobe u prostoru druge, dakako pod uvjetom da nosite Microsoftov headset na glavi. Time se budućim videokonferencijama i chatovima pruža jedan futuristički izgled "telenazočnosti", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Drugim riječima, Holoporation aplikacija je nova vrsta 3D capture tehnologije koja omogućuje 3D modelima ljudi da budu rekonstruirani, kompresirani i emitirani bilo gdje u svijetu i to u realnom vremenu. U kombinaciji s nosivim zaslonima proširene stvarnosti poput HoloLensa, ova tehnologija bi nam mogla pružiti neke potpuno nove načine društvene virtualne interakcije, pa ju nije teško zamisliti i za potrebe virtualnih ureda, dok vam o mogućnostima primjene u video igrama ne moramo ništa niti pričati, jer vrlo lako možete zamisliti MMORPG-e, multiplayer FPS-ove, pa čak i nogometne simulacije u kojima bi se mogla primijeniti.

Microsoft za sada ne iznosi ništa o tome kada bi se aplikacija mogla naći na tržištu, no sigurni smo da će ju developeri dobiti vrlo brzo, kako bi mogli izrađivati softver za holoLens koji će ju koristiti.

Izvor: Microsoft Research

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->