Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.06.2020. 19:16

8K prijemnici 

VIDEO: Denon lansirao prve 8K ready receivere

Čak i ako vam 8K ne treba ovi receiveri će vam pružiti obilje zanimjivih performansi.

VIDEO: Denon lansirao prve 8K ready receivere

U ovom trenutku 8K filmovi, serije i TV programi još su prilična egzotika i 8K sadržaji se uglavnom svode na demo materijale koji će vam demonstrirati novu visokorezolucijsku tehnologiju i "upskalirane" 4K sadržaje (ili sadržaje nižih rezolucija).

No Denon to nije omelo u lansiranju nove X-Serije8K-ready receivera koji su spremni za "ultravisokorezolucjski" video, a ujedno podržavaju HDMI 2.1, koji uključuje značajke kao što su "auto low latency mode" (ALLM), variable refresh rate (VRR), "passthrough" 4K video na 120 fps i "quick frame transport" (QFT) koji smanjuje input lag. Te značajke će vam dobro doći ako si planirate nabaviti nove Xbox Series X ili PS5 konzole koje stižu na tržište krajem jeseni, pa ćete si 4K igre moći upskalirati u spektakularni 8K kao što možete vidjeti u ovom videu.

Denon je lansirao ukupno 4 modela X-Series receivera, a svi podržavaju jedan 8K input i QMS (quick media switching, koji bi trebao ukloniti prazne zaslone kada se prebacujete između sadržaja s različitim osvježavanjem slike. Pored toga podržavaju Roon music management koji izvlači metapodatke iz različitih medijskih datoteka, kao i upravljanje glasom pomoću glasovnih asistenata Amazon Alexa, Google Assistant, Siri i Josh.ai.

Najveća razlika između pojedinih modela je u količini izlazne snage i podržanih kanala, a flagship AVR-X6700H je jedini koji će vam pružiti DTS:X Pro podršku s do 13 kanala dekodiranja vaših 7.2.6 ili 9.2.4 konfiguracija zvučnika nakon što krajem ove godine stigne nadogradnja.

Ostali će se morati zadovoljiti značajkama Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX Enhanced i Auro-3D.

Dva modela više klase - 11.2-kanalni AVR-X6700H će se prodavati po cijeni od 2.499 dolara, a 9,2-kanalni AVR-4700H po 1.699 dolara, dok će 9,2-kanalni AVR-X3700H koštati 1.199 dolara, a 7,2-kanalni AVR-X2700H će se prodavati za 849 dolara. Prva dva modela će se u prodaji naći već idući tjedan, dok će ostali stići na tržište u kolovozu ove godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi 8K Denon X-series receiveri
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->