Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.06.2020. 11:08

Uhođenje 

Google uklonio 111 špijunskih ekstenzija za Chrome

Jedna od najvećih malicioznih kampanja napala je Googleov preglednik.

Google uklonio 111 špijunskih ekstenzija za Chrome

Google je uklonio 111 ekstenzija za Chrome iz svojeg Chrome Web Storea, nakon što je dobio izvještaj tvrtke za računalnu sigurnost Awake koja je otkrila da se koriste za maliciozne operacije, uključujući uhođenje korisnika i krađu njihovih podataka. 

Kako bi natjerali korisnike da instaliraju maliciozne ekstenzije, napadači su se služili raznim taktikama, uključujući izradu atraktivnih i uvjerljivih web stranica. Ekstenzije su imale mogućnost hvatanja screenshotova, čitanja podataka iz međuspremnika, prikupljanja korisničkih imena i lozinki i praćenja tipkanja (keystrokesa).

Mada je Chrome nakon izvještaja stručnjaka Awakea sve ekstenzije uklonio, velika šteta je već nanesena, jer je prema njihovim procjenama te ekstenzije već preuzelo više od 32 milijuna korisnika iz čitavog svijeta, pa postoji mogućnost da i vi na svojem računalu imate neku.

Jedini savjet koji vam možemo dati je da ekstenzije izbrišete i da ne instalirate nove, jer će se i među njima sigurno naći neka zločesta.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->