Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.06.2020. 11:16

Voice Match 

Android TV će uskoro razlikovati glasove korisnika

Značajka Voice Match uskoro će stići na pametne zvučnike, ali i na pametne televizore s Androidom.

Android TV će uskoro razlikovati glasove korisnika

Google je najavio značajku Voice Match koja bi u skoroj budućnosti trebala stići na pametne zvučnike opremljene Google Assistantom, a ekipa s 9to5Google je dekompajlirala kod najnovije inačice aplikacije koju je Google uploadao na Google Play i u njemu pronašla zanimljive stvari.

U kodu su otkrili neke linije koje ukazuju da Google radi na integraciji Google Assistanta i Google Homea u Android TV.

Na pametnim zaslonima i zvučnicima Google koristi značajku Voice Match koja je u stanju razlikovati glasove korisnika, što znači da ćete moći pristupiti svojem Google računu i povezanim personaliziranim podacima samo ukoliko Google prepozna vaš glas. Kako se čini, ta će značajka sada stići i u digitalnog asistenta na Android TV-u, što će vam pomoći u raznim stvarima poput logiranja na servis tipa Netflixa ili pokretanje Stadije koja uskoro dolazi na Android TV.

U svakom slučaju ova značajka će biti korisna za personaliziranje profila sadržaja i servisa kojima pristupaju razni korisnici istog pametnog TV uređaja, no trebamo pričekati dok ne dođemo u mogućnost isprobati koliko će Voice Match biti doista uspješan u prepoznavanju različitih glasova. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->