Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.12.2013. 14:33

Wi Track 

VIDEO: 3D detektor pokreta vidi kroz zidove

MIT-ev 3D motion-tracking sustav će vas otkriti i kad se sakrijete iza zida.

VIDEO: 3D detektor pokreta vidi kroz zidove

Novi MIT-ev 3D sustav za detekciju pokreta pod nazivom Wi Track, precizniji je od Kinecta, s time da uopće ne koristi kamere, već bežičnu mrežu i sposobnost ljudskog tijela da odbija radio valove, što mu omogućuje da vas pronalazi i iza zidova.

MIT-evi znanstvenici kažu kako se koriste prilično slabi radio signali, koji su oko 1.000 puta slabiji od onih koje emitira vaš pametni telefon, te 100 puta slabiji od onih koje emitira vaša Wi-Fi mreža.

Kako ga pri detektiranju ljudskih pokreta ne bi ometali okolni objekti poput namještaja i zidova, Wi Track koristi MIT-ev napredni algoritam koji će se "probiti" kroz sve takve prepreke i otkrivati vašu poziciju s točnošću do 97 posto, što znači da će biti precizan unutar 10 do 13 centimetara u x i y dimenziji (duljina i širina), te 21 cm u z, odnosno visini, što je za jedan sustav 3D praćenja vrlo precizno.

Mada se sustav još uvijek nalazi u obliku istraživačkog projekta, te neće skoro biti komercijalno dostupan, znanstvenici kažu kako bi na primjer mogao biti koristan za brigu o starim osobama, jer je u stanju recimo detektirati kada osoba u svojem domu padne u nekoj prostoriji, te bi se mogao koristiti i za upravljanje pametnim kućanskim uređajima pomoću gesti, dok bi možda najviše koristi od njega mogli imati gameri. Zamislite igranje CoD-a ili Battlefielda u realnom okruženju. 

Izvor: MITVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->