Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.08.2021. 10:49

Android 12 

Upravljanje telefonom smiješkom i namigivanjem

Camera Switches je nova značajka koju donosi Android 12 i omogućuje korisnicima upravljanje telefonima putem facijalnih izraza.

Upravljanje telefonom smiješkom i namigivanjem

Novi Googleov operativni sustav za pametne telefone Android 12 donosi brojna poboljšanja i nadogradnje, a u posljednjoj izdanoj beti je primijećena jedna posebno zanimljiva značajka. Beta testeri s portala XDA Developers na svojim su Pixel telefonima dobili značajku pod nazivom Camera Switches koja korisnicima omogućuje upravljanje telefonima facijalnim izrazima.

To se u osnovi odnosi na to da ćete moći pokretati brojne značajke svojeg Android telefona facijalnim izrazima na sličan način kao što to danas činite glasovnim komandama.

Za sada pokretanje raznih aplikacija i značajki možete aktivirati s nekoliko facijalnih izraza, koji uključuju otvaranje usta, smješkanje, podizanje obrva i gledanje prema lijevo, desno i gore, no za očekivati je da će ih Google u budućnosti proširiti na mnoge druge grimase. 

Camera Switches koristi prednju kameru telefona kako bi ustanovio gledate li u ekran i prepoznavao facijalne izraze, a slike se ne pohranjuju ili šalju Googleu jer se sve odvija na samom uređaju.

Ovo će vjerojatno unaprijediti postojeće sustave upravljanja poput glasovnih komandi koje mnogi korisnici izbjegavaju jer ne žele biti viđeni kako u javnosti razgovaraju sa svojim telefonom ukoliko žele pokretati neke osnovne funkcije i komande.

Testeri jedinu negativnu stvar kod ovoga vide u značajnom povećanju potrošnje baterije, no vjeruju da će Google dodatno "uštimati" Camera Switches prije nego značajku omogući svim korisnicima Android telefona.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->