Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.08.2021. 11:30

Retro gaming 

Stiže Amiga 500 Mini retro konzola

Tvrtka Retro Games oživljava još jednu legendarnu igraću konzolu u mini obliku.

Stiže Amiga 500 Mini retro konzola

Iz tvrtke Retro Games Ltd. dolazi nam još jedan dašak nostalgije za koji vjerujemo da će pronaći svoje mjesto na tržištu, posebice među starijim (preživjelim) generacijama gamera koji su svojevremeno provodili sate, dane i godine uz jedno od najpopularnijih gaming računala-konzola svih vremena, Amigu 500.

Nakon modernih mini verzija PSX-a, Commodorea 64, Nintenda i drugih legendarnih konzola, došlo je vrijeme da svoje mjesto na tržištu nađe i A500 Mini, koji predstavlja smanjenu verziju Amige 500 iz 1987. godine.

A500 Mini je više od emulatora za Amigu 500, jer emulira i druge dvije popularne konzole istog branda, odnosno Amigu 600 i Amigu 1200. Uz konzolu dobivate i moderni game kontroler te autentičnog miša s dvije tipke koji je izrađen potpuno u stilu osamdesetih, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Konzola dolazi s 25 predučitanih igara koje zasad uključuju klasike Alien Breed 3D, Another World, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, Kick Off 2, Pinball Dreams, Simon The Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, The Chaos Engine, Worms: The Director’s Cut i Zool: Ninja Of The ”Nth” Dimension, a popis ostalih 13 igara tek trebaju objaviti prije izlaska koji se očekuje za iduću godinu.

THEA500-packaging-3D-2021-JULY-02-1024x768

Za razliku od drugih modernih mini konzola, na A500 Mini nećete biti ograničeni isključivo na preloadane igre, jer ćete putem USB sticka moći učitati i druge stare Amigine igre, kao i originalni Amigin WHDLoad softver. Disketni pogon nažalost nije ugrađen, ako ste mislili pokretati igre direktno s disketa koje vam se eventualno još uvijek nalaze negdje u šupi.

Nadalje, konzola dolazi s HDMI izlazom za spajanje na moderne zaslone rezolucije od 720p na 50 ili 60 Hz s više opcija skaliranja i CRT filterom koji će igrama pružiti pravi autentični retro štih.

Zasad još nije poznato po kojoj će se cijeni konzola naći na tržištu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Konzola emulator Amiga 500 A500 Mini
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->