Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.08.2021. 15:27

Samsung 

Novi Samsungov 5 nanometarski procesor za pametne satove

Samsung je predstavio novi procesor koji će se najvjerojatnije naći u Galaxy Watchu 4.

Novi Samsungov 5 nanometarski procesor za pametne satove

Samsung je predstavio novi 5-nanometarski procesor Exynos W920, koji je specifično dizajniran za pametne satove i nosive gadgete, ali bi se mogao naći i u nekim jeftinijim pametnim telefonima.

U njega su integrirali LTE modem i to je prvi procesor izrađen u 5nm EUV (extreme ultra-violet) tehnologiji proizvodnje.

Čip sadrži dual Cortex-A55 jezgre, Mali-G68 GPU i Cortex-M55 procesor namijenjen "always-on" zaslonima koji je prvenstveno izrađen s ciljem smanjenja potrošnje energije.

Samsung tvrdi da novi procesor donosi poboljšanje u performansama od 20 posto CPU-a te poboljšava grafiku u odnosu na njegov najjači postojeći čip za nosive gadgete, a ujedno kažu da se radi o najmanjem čipu koji je danas dostupan na tržištu "wearablesa".

U svom priopćenju za javnost, Samsung je izričito napisao da "Exynos W920 podržava novu jedinstvenu nosivu platformu koju je Samsung izgradio u suradnji s Googleom, a gotovo sigurno će se naći u pametnom satu Galaxy Watch 5 koji će biti predstavljen uskoro na Samsungovom događaju Galaxy Unpacked.

Samsung će vjerojatno predstaviti i svoj najnoviji softver za pametne satove koji spaja Tizen i Wear OS, a razvijen je također u suradnji s Googleom. Očekuju se promjene u navigaciji, nove "pločice" za aplikacije trećih strana, poboljšanu učinkovitost baterije, poboljšano praćenje zdravlja i kondicije te otvorenije sučelje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->